Nga Vendi

Vazhdon të mbetet e bllokuar leja për përfundimin e kanalizmit në fshatin Çajlë

Vazhdon të mbetet e bllokuar leja për përfundimin e kanalizmit në fshatin Çajlë

Vazhdon të mbahet në sirtar leja për fillimin e kanalizimit në fshatin Çajlë. E banorët nga ana tjetër, vazhdojnë të mbajnë të bllokuar dhe mos lejojnë asfaltimin e rrugës kryesore të fshatit derisa kanalizimi nuk u rregullohet. Për këtë ngatërresë, Bashkësia Lokale e fshatit Çajlë, ka ftuar banorët ditën e nesërme sërish të dalin në protestë. Sinan Elezi, kryetar i Bashkësisë Lokale të fsh. Çajle, tha se bëhet fjalë për një pjesë të kanalizimit e cila ka mbetur pa përfunduar, për çka ka kërkuar palët e involuvara të tejkalojnë pengesat dhe të lejojnë fillimin e kanalizimit.

Kanalizimi duhet të ndërtohet nga ana e Komunës së Gostivarit, por sipas Elezit asaj leje nuk i jep Ministria e Transportit dhe Lidhjeve. Kjo e fundit thotë se komuna ka aplikuar me vonesë për leje, sqaron më tej kryetari i Bashkësisë Lokale të Çajlës.

Ndërkohë, kryetari Arben Taravari ka akuzar degën e BDI-së në Gostivar për bllokimin e punimeve që bëhen në Çajlë. Megjithatë, thotë ai, punimet do të fillojnë shumë shpejtë pasi leja nga Ministria e Transportit është siguruar dhe e njejta është arkivuar edhe nga Ministria e Punëve të Brendshme.

Protesta e ditës së nesërme është paralajmëruar me fillim në ora 13. Pjesëmarrësit obligohen që të mbajnë maska mbrojtëse dhe distancë fizike prej dy metrave. Ndërkohë, ndërmarrja publike “Rrugët e Maqedonisë”, vazhdon me përgatitjen e asfaltimit të rrugës Forinë – Çegran, për çka automjetet nga hyrja në fshatin Çajlë orientohen të kalojnë nga autostrada dhe të dalin nga fshati Tumçevishtë për në Forinë dhe Çegran.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

oghju0

LSDM e Gostivarit kërkon dorëheqjen e ministrit teknik Çulev

Televizioni Globi30 Maj, 2020
fototgh0

Shaqir Fetahu merr zyrtarisht postin e kryetarit të BFI-së

Televizioni Globi30 Maj, 2020
bhxsh0

Lokalet e Gostivarit respektojnë masat mbrojtëse

Televizioni Globi28 Maj, 2020
KUJTIMI

DR. KUJTIM XHELILI PJESË E RËNDËSISHME E KARDIOPLOGJISË SË VENDIT | FOTO

Televizioni Globi28 Maj, 2020
REGJISTRIMI0

Nga 1 Qershori fillon regjistrimi i nxënësve filloristë nëpër shkolla

Televizioni Globi28 Maj, 2020
nfhtj0

Komuna e Gostivarit ka realizuar mbi 150 mijë euro investime nëpër shkolla

Televizioni Globi28 Maj, 2020
jakup0

Nga fillimi i pandemisë në rajonin e Gostivarit janë testuar 367 qytetarë

Televizioni Globi28 Maj, 2020
jmhhk0

Rijaseti i BFI-së shkarkoi Sulejman Rexhepin nga posti i kryetarit të BFI-së

Televizioni Globi27 Maj, 2020
10

LSDM e Gostivarit: Lufta me koronavirusin vazhdon me respektim të masave mbrojtëse

Televizioni Globi27 Maj, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara