Nga Vendi

Shpallje të reja për punësim, në Gostivar evidentohen 10.211 persona të papunë

Shpallje të reja për punësim, në Gostivar evidentohen 10.211 persona të papunë

Hynë në fuqi ndryshimet ligjore përmes së cilave të rinjtë deri në moshën 23 vjeçare që do të hynë në marrëdhënie pune, pos pages te punëdhënësi do të suvnecionohen nga shteti deri nëntë muaj me nga tre mijë denarë. Hisan Amzai – përgjegjësi i Agjencionit për Punësim në Gostivar, sqaron se përmes kësaj mase qeveritare do të përfshihen 4 mijë persona në nivel të shtetit.

Në fuqi është edhe masa për personat e papunë dei në moshë 34 vjeç për punë praktike deri në tre muaj, ku shteti i subvencionon me nga 150 në muaj.

Nga dita e nesërme në fuqi hynë edhe masa për vetëpunësim me mjete të pakthyeshme deri në 10 mijë euro me të cilat mjete, aplikuesit duhet të themelojë ndërmarrje të re. Përmes kësaj mase vitin e kaluar në Gostivar kanë nisur me punë 80 ndërmarrje të reja.

Vitin e kaluar nga masat qeveritare në Gostivar janë punësuar 350 persona. Aktualisht në Agjencionin për Punësim në Gostivar evidentohen 10.211 persona të papunë, prej të cilëve 6.722 janë kërkues aktiv të punës.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

30

Tre muajt e mirë nisin sonte, si t’i shfrytëzojmë

Televizioni Globi24 Shkurt, 2020
20

K.F “Gostivari” nis gjysëm sezonin me pretendime për në Ligën e parë

Televizioni Globi24 Shkurt, 2020
foto 20

Ndezja e mbeturinave nëpër ara, deri tetë vite burg nëse shkaktohet zjarr

Televizioni Globi24 Shkurt, 2020
87432273_530203290948726_8567958837779234816_o

Forumi Rinor i ASH-së zgjedh kryesinë e re në Gostivar

Televizioni Globi24 Shkurt, 2020
87495401_201020154589496_6344310756602806272_n

Drejtuesit e SP – Çegran në takime informuese me drejtuesit e bashkësive lokale Çegran, Forinë dhe Çajlë

Televizioni Globi24 Shkurt, 2020
thumbnail_BDI - Gostivar, Këshillat Vendore dhanë propozime, lista i dërgohet liderit Ahmeti (7)

BDI – Gostivar, Këshillat Vendore dhanë propozime, lista i dërgohet liderit Ahmeti

Televizioni Globi24 Shkurt, 2020
thumbnail_BDI Gostivar mbledh Këshillat Vendore për nominimin e kandidatëve për deputetë (3)

BDI – Gostivar mbledh Këshillat Vendore për nominimin e kandidatëve për deputetë

Televizioni Globi22 Shkurt, 2020
4440

Muftinia e Gostivarit analizon punën e saj një vjeçare, në mbledhjen e Muftinisë së Gostivarit i pranishëm edhe kreu i BFI të RMV – së, Sulejman Rexhepi

Televizioni Globi21 Shkurt, 2020
foto2220

Nxënësit nëpërmjet vizatimit detektojnë dhe luftojnë dukuritë devijante në shkollat e tyre

Televizioni Globi21 Shkurt, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara