Nga Maqedonia

SHGM dhe KEMM përgatitën udhëzime për raportim të sigurt dhe profesional mbi koronavirusin

SHGM dhe KEMM përgatitën udhëzime për raportim të sigurt dhe profesional mbi koronavirusin

Shoqata e Gazetarëve të Maqedonisë (SHGM) dhe Këshilli për Etikë në Mediat në Maqedoni (KEMM), në interes të informimit më të mirë të publikut dhe gazetarëve dhe punonjësve mediatik të sigurt gjatë kryerjes së detyrave të tyre të përditshme profesionale, përgatitën doracak me titull: “Udhëzime për raportim të sigurt dhe profesional mbi koronavirusin (COVID-19)”.

Doracaku, në pjesën e parë, ofron udhëzime mbi raportimin etik, profesional dhe të përgjegjshëm për koronavirusin në kushte të pandemisë globale. Për këtë qëllim, janë siguruar rekomandime për përdorimin e burimeve relevante të informimit, rekomandime për të shmangur sensacionalizmin, përdorimin e fjalorit përkatës, përdorimi i kujdesshëm i vizualizimit etj.

Pjesa e dytë është një lloj protokolli për mbrojtje dhe vetë-mbrojtje të gazetarëve dhe punonjësve mediatik gjatë pandemisë së KOVID-19 (koronavirusit). Në këtë pjesë flitet për masat standarde të kujdesit, por gjithashtu ofrohen edhe rekomandime për raportimin e gazetarëve dhe punonjësve të mediave në terren, si dhe udhëzime për punën brenda redaksive dhe paraqitjet e mysafirëve në emisionet televizive.

Autorë të këtij doracaku janë Drejtorja Ekzekutive e Këshillit për Etikë në Mediat në Maqedoni, d-r Marina Tuneva dhe Ognen Janeski, gazetar dhe alumni-hulumtues në Departamentin e Kombeve të Bashkuara për Informim Publik.

Ky doracak është në dispozicion në gjuhën maqedonase dhe në gjuhën shqipe ndërsa së shpejti do të përkthehet edhe në gjuhën angleze.

Comments
Nga Maqedonia

Më shumë Nga Maqedonia

110117939_278080813517952_574583436852653662_n

Merr flakë furgoni i cili barte materialin zgjedhor nga Gostivari për në Shkup

Televizioni Globi16 Korrik, 2020
1te0

KSHZ: LSDM-ja 46 deputetë, VMRO-DPMNE 44, BDI 15, ASH-A 12, E Majta 2, PDSH 1

Televizioni Globi16 Korrik, 2020
10

Taravari: Koalicioni ASH-AAA, në epërsi të madhe

Televizioni Globi15 Korrik, 2020
Moti-ne-Maqedoni

Mot sot në Maqedoninë e Veriut

Televizioni Globi15 Korrik, 2020
zgjedhje

Zgjedhje të parakohshme parlamentare në Maqedoninë e Veriut

Televizioni Globi15 Korrik, 2020
104284949_10158200326244627_843801590558165019_o

Delegacion i OBSH-së viziton BFI-në

Televizioni Globi25 Qershor, 2020
Blood sample tube positive with COVID-19

Koronavirusi konfirmohet tek 570 njerëz nga 18 qytete, prej nesër masa të reja për lëvizje të kufizuar

Televizioni Globi7 Prill, 2020
Ora-POlicore_Gostivar

Prej të mërkurës, ora policore në tërë RMV-në do të jetë prej 16, ndërkaq fundjava 24 orë

Televizioni Globi6 Prill, 2020
oliver-spasovski-1

Coronavirusi, Janë të mundshme masat e reja restriktive

Televizioni Globi6 Prill, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara