Nga Vendi

Reisi takoi Kryetarin e Këshillit Botëror të Komuniteteve Muslimane Botërore në Dubai

Reisi takoi Kryetarin e Këshillit Botëror të Komuniteteve Muslimane Botërore në Dubai

Kreu i Bashkësisë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriut H. Hfz. Shqir ef. Fetai, i shoqëruar nga Myftiu i BFI Kumanovë H. Abedin ef. Imeri dhe Drejtori i Sektorit për marrëdhënie me Botën Islame pranë BFI H. Ismet ef. Ademi, të Hënën më 14.09.2020, realizuan takimin e parë zyrtar në Emiratet e Bashkuara Arabe me Kryetarin e Këshillit Botëror tê Komuniteteve Muslimane Botërore Dr. Ali Rashid En Nuajmi.

Takimi u realizua në Dubai, me një pritje të ngrohtë e vëllazërore, me një protokoll të veçantë. Delegacioni i BFI i shprehu falënderime nikoqirit për ftesën e bërë dhe mbi të tjera për situatën e përgjithshme të rrjedhave të kohës, si dhe prezantimin e vlerave islame konform kohës dhe vendit.

119529729_10158422971149627_3564547043896968318_n

Gjatë këtij takimi u bisedua edhe për një bashkëpunim të ndërsjellë në sfera të ndryshme, si organizimi i konferencave të ndryshme, këmbimi i përvojave reciproke, si dhe vizitave të ndërsjella. Kryetarin e këtij Këshilli, delegacioni i lartë i BFI e njoftoi me organizimin e jetës fetare, institucionet fetaro arsimore – medresetë, Fakultetin e Shkencave Islame, si dhe shumë sfera tjera.

Gjithashtu, delegacioni i BFI është falënderues edhe për kontributin e madh të Ambasadorit të Republikës së Maqedonisë së Veriut me seli në Ebu Dabi, Z. Abdulkadër Mehmedi, i cili me të arritur delegacioni jonë në Dubai, i ndërmori të gjitha masat për një menaxhim të nivelit të lartë të këtij takimi.

Ditët në vijim, delegacioni i BFI do të vazhdon me vizita nëpër institute tjera të rëndësishme, ndërsa në Dubai do të qëndrojnë 5 ditë, deri të premten.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

1-3

Mërgimtarët e Debreshit përkujtojnë viktimat e 13 shkurtit të kobshëm

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
120082600_322842659010151_4487615259501977117_n

Protestë e Iniciativës qytetare “Stop Rusino – ajër i pastër për Gostivarin”

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
atgaeyt0

Kryetari Taravari priti në takim lamtumirës ambasadorin francez Timonie

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
ypp[y0

Mbi 75 përqind e nxënësve të shkollës fillore “Ismail Qemali” janë për mësim me prezencë fizike

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
gjobe0

Vijojnë aktivitetet për vendosjen të rendit dhe sigurisë më të madhe me parkimin në qytetin e Gostivarit

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
xhabir deralla0

Karvani i gjelbër i CIVIL-it me punëtori në Gostivar

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
foto0

Gostivari shënoi “Ditën botërore pa vetura”

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
,llj;h;0

Gostivar, nesër ngre siparin festivali i teatrove “Othello”

Televizioni Globi21 Shtator, 2020
ca

Mbyllet aksioni solidar “Me zemër dhuro, një nxënës gëzo”

Televizioni Globi21 Shtator, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara