Nga Vendi

Realizimi i buxhetit të Komunës së Gostivarit deri në kuartalin e parë, është 22.7 për qind

Realizimi i buxhetit të Komunës së Gostivarit deri në kuartalin e parë, është 22.7 për qind

Këshilli komunal i Gostivarit seancën e 24 e ka zhvilluar në mënyrë virtuale për shkak të pandemisë nga Covid 19. Propozim konkluzioni për miratimin e raportit kuartal I për realizimin e buxhetit të Komunës së Gostivarit për vitin 2020, ishte pika e parë e rendit të ditës dhe e njejta kalojë pa debat dhe me shumicë votash.

Nga Sektori për Financa dhe Buxhet sqarojnë se realizimi i buxhetit të Komunës së Gostivarit deri në kuartalin i të këtij viti, është 22,7 për qind, në nivele të mesatares nga vitet e kaluara. Te buxheti themelor të hyrat kanë realizim prej 20,9 për qind, dotacionet 25,2 për qind dhe donacionet 6,5 për qind. Te kreditë nuk ka pasur realizime. Shpenzimet kanë reailzim prej 22,4 për qind. Nga Sketori për Financa dhe Buxhet presin realizim më të dobët në kuartalet e ardhshme me reailizim e buxhetit për shkak të virusit korona.

Këshilltarët i dhanë dritë jeshile edhe propozim vendimit për blerjen e një automjeti për mirëmbajtjen e higjienës publike për nevojat e Komunës së Gostivarit dhe Ndërmarrjes Publike “Komunalec”. Kryetari i Komisionit për financa dhe zhvillim ekonomik lokal, njëherit këshilltari i VMRO-DPMNE-së, Lloran Stasheski tha se ky automjet do të shërben për dezinfektim dhe se bëhet fjalë për grant.

“U bisedua në Komisionin për Financa ku u sqarua se bëhet fjalë për një traktor i cili i nevojitet ndërmarrje publike “Komunalec”, me të cilin do të bëhet dezinfektimi i rrugëve, objekteve e kështu me radhë i cili do të jetë edhe me pjesë shtesë”.

Këshilltarët votuan pro edhe mbi Propozim-Vendimin legalizimin e Mektebit te Xhamia e Lajthis nga Gostivar. Ndryshe, në këtë seancë e cila u zhvillua në mënyrë virtual morën pjesë 29 nga gjithsej 31 këshilltar.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

php0

Sezoni i ngrohjes rrit rreziqet për zjarre, Bajrami: Mos neglizhohet pastrimi i oxhaqeve

Televizioni Globi4 Dhjetor, 2020
130048324_424555295587560_3535623805611207538_o

Zvicra vendos në listë të kuqe Maqedoninë e Veriut

Televizioni Globi4 Dhjetor, 2020
jiui80

Gostivar, karotreci bart 8 automjete të keqparkuara

Televizioni Globi4 Dhjetor, 2020
129055722_2788742188004513_3146146668342881344_n

Gostivarit i shtohet edhe një magjistër i shkencave juridike

Televizioni Globi4 Dhjetor, 2020
auto_auto-facebook-illustration1508007776_1537515471-79438261537524001

Shantazhon të dashurën për para

Televizioni Globi3 Dhjetor, 2020
100-euro

I riu nga Gostivari dyshohet se mbushi karburant me para të falsifikuara

Televizioni Globi3 Dhjetor, 2020
jrji0

Dyshohet se kishte vjedhur në fshat, arrestohet 48 vjeçari nga Reçani

Televizioni Globi3 Dhjetor, 2020
HKUI;O0

Reagim ndaj akuzave të pabaza të BDI – Dega në Gostivar, në lidhje me qentë endacak dhe deponinë Rusino

Televizioni Globi2 Dhjetor, 2020
thumbnail_Press Konferencë - BDI, Gostivar 02.12.2020 (5)

Xhaferi: Situata me qentë endacak në Gostivar është alarmante

Televizioni Globi2 Dhjetor, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara