Nga Vendi

Pushteti lokal, shoqata dhe grupe jo formale bëhen bashkë për të ndihmuar popullatën në nevojë gjatë pandemisë

Pushteti lokal, shoqata dhe grupe jo formale bëhen bashkë për të ndihmuar popullatën në nevojë gjatë pandemisë

Komuna e Gostivarit ka mbajtur takim koordinativ me të gjitha shoqatat joqeveritare me karakter humanitar të cilat veprimtarinë e tyre e shtrinë në Gostivar, Vrapçisht dhe Mavrovë-Rostushë. Gjatë këtij takimi, u vendos që grumbullimi dhe distribuimi i ushqimeve për familjet me rrezik social dhe ata të cilët janë në moshë ose me probleme shëndetësore, të bëhet nga ana e Organizatës Komunale të Kryqit të Kuq në Gostivar. Kryetari Arben Taravari tha se ky unifikim në këtë periudhë vjen si masë shtesë për të mbrojtur qytetarë nga pandemia e COVID 19.

Kryqit të Kuq do ti ndihmon edhe një Këshill koordinues i themeluar gjatë këtij takimi, pjesë e të cilit do të jenë përfaqësues edhe të pushtetit lokal dhe të shoqatave humanitare.

Personat e autorizuar për shpërndarje të ushqimeve do të kalojnë edhe një trajnim një ditorë gjatë kësaj jave.

Kryesues i Këshillit koordinues u zgjodh Lulzim Haziri nga Asociacioni për Iniciativa Demokratike “Adi” nga Gostivari. Ai tha se ky këshill do kërkon standard pasi pos shoqatave, aktivitet humanitar zhvillojnë edhe grupe jo formale.

Unifikimi i shoqatave humanitare, pushtetit lokal dhe grupeve jo formale, doli si propozim nga Shtabi i emergjencave pranë Komunës së Gostivarit, i themeluar kohë më parë dhe i njejti shqyrton situatën aktuale me koronavirusin dhe përcakton masat që duhet të ndërmerren në vijim. Shtabi i emergjencës në Gostivar përfshinë komunat Gostivar, Vrapçisht dhe Mavrovë – Rostushë.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

Qeveria-e-Maqedonise

Qeveria e Maqedonisë vendos që gjatë festave të ketë karantinë

Televizioni Globi22 Maj, 2020
IKUPO0

Filluan punimet për asfaltimin e rrugës lokale në fshatin Debresh

Televizioni Globi22 Maj, 2020
kiuop890

Q.T “ETC” në bashkëpunim me Muftininë e Gostivarit realizuan aksion humanitar në prag të festës së Fitër Bajramit

Televizioni Globi22 Maj, 2020
mylk0

Muftiu Fetahu: Do ta presim vendimin e Qeverisë për faljen e Bajramit në Xhami

Televizioni Globi22 Maj, 2020
taravari cerdhe0

Komuna e Gostivarit siguron pajisje të reja dhe moderne për çerdhet e qytetit

Televizioni Globi22 Maj, 2020
thumbnail_DSC_0486

Kryetari Arben Taravari takoi komandantin e Renxherëve, Mentor Saiti

Televizioni Globi21 Maj, 2020
kiuuil0

Realizimi i buxhetit të Komunës së Gostivarit deri në kuartalin e parë, është 22.7 për qind

Televizioni Globi20 Maj, 2020
uir670

Mërgimtarët ankohen për kushtet në karantinën shtetërore

Televizioni Globi20 Maj, 2020
kuiy0

Filiposki: I mbështesim masat e reja ekonomike qeveritare dhe jemi për zgjedhje parlamentare pa prolongim

Televizioni Globi20 Maj, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara