Nga Vendi

Pas dy muajsh ndalesë, besimtarët sot falën Xhumanë e parë në Xhami

Pas dy muajsh ndalesë, besimtarët sot falën Xhumanë e parë në Xhami

Me të dëgjuar thirrjen e ezanit për namazin e xhumasë, besimtarët duke respektuar rekomandimet qeveritare dhe me sexhade personale u drejtuan drejt xhamive për të kryer faljen. Kjo është xhumaja e parë pas rivendosjes në funksion të xhamive për besimtarët, pasi për 2 muaj ato qëndruan të mbyllura, si masë preventive kundër epidemisë Covid 19. Disa nga besimtarët e anketuar nga televizioni Globi u shprehën të lumtur që përsëri falin namazin e xhumasë me xhemat gjë që ju kishte munguar që disa kohë, ndërsa potencuan se masat e reja nuk I shohin si pengesë për kryerje të namazit.

3140

Profesor Xhemil Nesimi – ligjërues në Xhaminë e Kadrit në Gostivar, u shpreh I lumtur që besimtarët filluan të rikthehen nëpër Xhami për falje të namazeve, si dhe u shpreh mirënjohës që të njejtit po respektojnë masat e vendosura nga institucionet përkatëse.

Ndryshe, hapja e xhamive për besimtarët u bë që nga data 12 maj, me vendim nga Bashkësia Fetare Islame e Maqedonisë së Veriut.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

oghju0

LSDM e Gostivarit kërkon dorëheqjen e ministrit teknik Çulev

Televizioni Globi30 Maj, 2020
fototgh0

Shaqir Fetahu merr zyrtarisht postin e kryetarit të BFI-së

Televizioni Globi30 Maj, 2020
bhxsh0

Lokalet e Gostivarit respektojnë masat mbrojtëse

Televizioni Globi28 Maj, 2020
KUJTIMI

DR. KUJTIM XHELILI PJESË E RËNDËSISHME E KARDIOPLOGJISË SË VENDIT | FOTO

Televizioni Globi28 Maj, 2020
REGJISTRIMI0

Nga 1 Qershori fillon regjistrimi i nxënësve filloristë nëpër shkolla

Televizioni Globi28 Maj, 2020
nfhtj0

Komuna e Gostivarit ka realizuar mbi 150 mijë euro investime nëpër shkolla

Televizioni Globi28 Maj, 2020
jakup0

Nga fillimi i pandemisë në rajonin e Gostivarit janë testuar 367 qytetarë

Televizioni Globi28 Maj, 2020
jmhhk0

Rijaseti i BFI-së shkarkoi Sulejman Rexhepin nga posti i kryetarit të BFI-së

Televizioni Globi27 Maj, 2020
10

LSDM e Gostivarit: Lufta me koronavirusin vazhdon me respektim të masave mbrojtëse

Televizioni Globi27 Maj, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara