Nga Vendi

Pandemia, 12 lokale të mbylluar deri më tani në Gostivar

Pandemia, 12 lokale të mbylluar deri më tani në Gostivar

Inspektoriati Shtetëror i Tregut në Gostivar ka mbyllur 12 objekte hotelerike të cilët e kanë shkelur detyrimin për të mos punuar deri sa kemi gjendje të jashtëzakonshme si pasojë e koronavirusit. Njëri objekt është mbyllur sot në mëngjes. Zhivko Maksimovski, udhëheqës i Njësisë rajonale për mbykqyrje inspektimi në Gostivar, tha se bashkëpunimi ka qenë në nivel edhe me policinë që situata të mbahet nën kontrollë.

“Deri tani kemi 12 objekte të mbyllura. Ky numër mund të ndryshon në çdo moment, por për fat të mirë mund të them se numri i objekteve të reja që mbyllen zvogëlohet. Nëse në të kaluarën në ditë mbyllnim nga dy ose tre objekte, tani mund të kemi një ose asnjë mbyllje. Nuk ka lëshime nga ana jonë, do të jemi rrigoroz dhe çdo kush që do të haste duke shitur kafe, ka lokal të hapur dhe me klientë, do të mbyllen menjëherë”.

Nëse qytetarët vërejnë se objektet e hotelierisë funksionojnë pavarësisht nga ndalesa qeveritare, dhe supermarketet i kanë rritur çmimet për produktet themelore, ata do të mund të telefonojnë në numrin 191 falas.

Maksimovski u bëri thirrje hotelierëve që t’i respektojnë ndalimet e vendosura shkaku i virusit Korona, dhe supermarketet të mos i rrisin çmimet e produkteve ushqimore, pasi nga sanskionimi nuk do të krusehet askush.

“Numri i shkelësve të ligjit gjithnjë e më shumë zvogëlohet. Në terren kontrollojmë pos hotelierëve dhe tregtarëve, edhe çmimet. Shihet se çmimet kthehen siç kanë qenë, normalizohen. Kemi kontrolluar edhe tregtarët që shesin pemë dhe perime ku edhe me ata kemi rezultate pozitive, çmimet bien. U bëj thirrje qytetarëve çdo shkleje ta denoncojnë në numrin e telefonit 191 nëse shohin çmime më të larta që edhe veprimi nga ana jonë të jetë më i shpejtë”.

Qytetarët, hotelierët dhe tregtarët që nuk do t’i zbatojnë masat do të gjobiten deri në 5.000 euro, dhe në përputhje me nenet 205 dhe 206 të Kodit Penal, burgim deri në një vit. Ndryshe, deri më tani në Gostivar janë arrestuar gjashtë persona për mos respektim të orës policore. Në izolim ndodhen 116 banorë të Gostivarit, në Vrapçisht 94, Çegran 28 dhe Mavrovë-Rostushë 2. Për mosrespektim të orës policore, izolimit shtëpiak dhe hapjes së lokaleve, deri më tani janë përgatitur 14 fletparaqitje në Gostivar.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

oghju0

LSDM e Gostivarit kërkon dorëheqjen e ministrit teknik Çulev

Televizioni Globi30 Maj, 2020
fototgh0

Shaqir Fetahu merr zyrtarisht postin e kryetarit të BFI-së

Televizioni Globi30 Maj, 2020
bhxsh0

Lokalet e Gostivarit respektojnë masat mbrojtëse

Televizioni Globi28 Maj, 2020
KUJTIMI

DR. KUJTIM XHELILI PJESË E RËNDËSISHME E KARDIOPLOGJISË SË VENDIT | FOTO

Televizioni Globi28 Maj, 2020
REGJISTRIMI0

Nga 1 Qershori fillon regjistrimi i nxënësve filloristë nëpër shkolla

Televizioni Globi28 Maj, 2020
nfhtj0

Komuna e Gostivarit ka realizuar mbi 150 mijë euro investime nëpër shkolla

Televizioni Globi28 Maj, 2020
jakup0

Nga fillimi i pandemisë në rajonin e Gostivarit janë testuar 367 qytetarë

Televizioni Globi28 Maj, 2020
jmhhk0

Rijaseti i BFI-së shkarkoi Sulejman Rexhepin nga posti i kryetarit të BFI-së

Televizioni Globi27 Maj, 2020
10

LSDM e Gostivarit: Lufta me koronavirusin vazhdon me respektim të masave mbrojtëse

Televizioni Globi27 Maj, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara