Lajme

Paisje sportive për shkollat fillore të Gostivarit

Paisje sportive për shkollat fillore të Gostivarit

Në kuadër të projektit për parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm, organizata “Centre for Common Ground”, në bashkëpunim me Komunën e Gostivarit, kanë ndarë paisje sportive për të gjitha shkollat fillore në Gostivar, financuar nga Ambasada Britanike dhe Ambasada e Mbretërisë së Holandës në Shkup. Ceremonia u zhvillua në shkollën fillore “Mustafa Kemal Atatur”, ku morën pjesë edhe përfaqësues të shkollave tjera fillore nga territori i Gostivarit. Me këtë rast, kryetari i Komunës së Gostivarit, Arben Taravari bëri të ditur se ky projekt ka filluar para dy vitesh dhe uroi bashkëpunimi me dy ambasadat në fjalë, të vazhdojë edhe periudhën e ardhshme.

Përfaqësuesi i ambasadës holandeze në vendin tonë, Julian Midëllhof, tha se ky aktivitet realizohet në kuadër të projektit “Forcimi i elasticitetit të komuniteteve lokale ndaj ekstremizmit të dhunshëm në Maqedoni”.

Projekti synon të mbështesë Strategjinë Kombëtare dhe Planin e Veprimit kundër Ekstremizmit të Dhunshëm, duke forcuar bashkëpunimin mes aktorëve vendas, duke përfshirë drejtuesit civilë, fetarë dhe të rinj dhe autoritetet lokale, dhe duke krijuar Ekipet e Veprimit të Komunitetit brenda tre komunave pilot ku ky projekt është implemetura: Gostivar, Çair dhe Kërçovë.

Comments
Lajme

Më shumë Lajme

setgt0

Emigrant nga Siria qarkullojnë në Gostivar

Televizioni Globi24 Tetor, 2020
FC98741A-8B20-4708-ACE4-A4538937C60F-1392x719

Fillon llogaritja dimërore e kohës

Televizioni Globi24 Tetor, 2020
brza-pomosh

78 vjeçari nga Gostivari ndërron jetë në çajtore

Televizioni Globi23 Tetor, 2020
foio0

Pandemia, administrata e Gostivarit të hënën vendos nëse do të ndryshojë formën e punës

Televizioni Globi23 Tetor, 2020
fhjf0

Lëshohen në përdorim parku dhe këndi i lojrave në fshatin Balindoll

Televizioni Globi23 Tetor, 2020
tery0

Engin Ilyazi nga Gostivari magjistron në Fakultetin e Arkitekturës të Universitetit “Vizyon”

Televizioni Globi23 Tetor, 2020
kjo0

Komuna e Gostivarit bëhet me rrjet lokal të sensoreve për ndjekje automatike të cilësisë së ajrit

Televizioni Globi22 Tetor, 2020
122595778_4558474734224672_2306453924093050946_o

Muftinia e Gostivarit dhe TIKA shpërndanë mjete dezinfektimi në Muftini, Medrese dhe në disa xhami të qytetit

Televizioni Globi22 Tetor, 2020
122385504_10224053448905088_1857264625829678445_n

Nxënësit e SHMTK marrin përsipër mirëmbajtjen e këndeve të lojrave për fëmije

Televizioni Globi21 Tetor, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara