Nga Vendi

Nuk ka largime nga puna në shkollat e Gostivarit

Nuk ka largime nga puna në shkollat e Gostivarit

Nuk ka largime pune nga shkollat e Gostivarit. Ka vetëm disa persona të cilëve me 31 shtator u përfundon kontrata e punës. Të njejtat nuk do të ju vazhodhen pasi nuk i kanë plotësuar kushtet në konkrusin e fundit.

Kështu përgjegjësja për arsim pranë Komunës së Gostivarit, Aslian Snopçe, përgjigjet mbi akuzat se disa mësimdhënës janë larguar nga puna. Ajo sqaroi se në nivel të komunës në institucionet arsimore ka rreth 200 mësimdhënës që punojnë me kontratë pune. Atyre që nuk u janë vazhduar kontratat për këtë vit shkollor vjen pasi shumica prej tyre nuk janë adekuat në ato vende pune. Disa janë tepricë teknologjike, pasi për shkak të zvogëlimit të obligimeve, të punësuarve të rregulltë u plotësohen orët nëpër shkolla të tjera. Bëhet fjalë për gjithsejt pesë deri në gjashtë raste të këtilla.

Snopçe sqaron më tej me shembull konkret se si një mësimdhënësi i cili është në marrëdhënie të rregullt pune në ekonomike, për shkak se i mungojnë orët, të njejtat do ti plotësohen në shkollën fillore të fshatit Çajlë.

Snopçe është kategorike në përgjigjen ndaj pretendimeve se është hakmarrje dhe se njerëzit që ankohen ose nuk i dinë rregulloret ose duan të bëjnë presion pa nevojë në opinion.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

1-3

Mërgimtarët e Debreshit përkujtojnë viktimat e 13 shkurtit të kobshëm

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
120082600_322842659010151_4487615259501977117_n

Protestë e Iniciativës qytetare “Stop Rusino – ajër i pastër për Gostivarin”

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
atgaeyt0

Kryetari Taravari priti në takim lamtumirës ambasadorin francez Timonie

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
ypp[y0

Mbi 75 përqind e nxënësve të shkollës fillore “Ismail Qemali” janë për mësim me prezencë fizike

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
gjobe0

Vijojnë aktivitetet për vendosjen të rendit dhe sigurisë më të madhe me parkimin në qytetin e Gostivarit

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
xhabir deralla0

Karvani i gjelbër i CIVIL-it me punëtori në Gostivar

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
foto0

Gostivari shënoi “Ditën botërore pa vetura”

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
,llj;h;0

Gostivar, nesër ngre siparin festivali i teatrove “Othello”

Televizioni Globi21 Shtator, 2020
ca

Mbyllet aksioni solidar “Me zemër dhuro, një nxënës gëzo”

Televizioni Globi21 Shtator, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara