Nga Vendi

Nga java tjetër rikthehet subvencionimi i ndërmarrjeve dhe individëve nga shteti

Nga java tjetër rikthehet subvencionimi i ndërmarrjeve dhe individëve nga shteti

Pas vonesave për shkak të pandemisë dhe zgjedhjeve parlamentare, nga java e ardhshme rikthehen sërish masat për subvencionim të ndërmarrjeve dhe individëve nga ana e shtetit. 112 persona nga Gostivari të cilët kanë aplikuar dhe përgatitur biznes-plane, do të mund të regjistrojnë ndërmarrje e tyre, për çka përfitojnë grante për vetëpunësim, gjegjësisht do të mund të zgjerojnë binzesin e tyre.

Hisan Amzai, përgjegjës i Agjencionit për Punësim në Gostivar bën të ditur se nga java e ardhshme do të aktivizohen edhe masat tjera shtetërore nga cikli i tretë.

Shteti përmes planit operativ për punësim për vitin 2020 të titulluar “Mundësi për të gjithë”, gjatë prezentimit të tij, sqaroi se do të subencionojë ata persona që do të hapin biznese e tyre me çka edhe do të vetëpunësohen dhe krijimin e vendeve të reja të punës te ndërmarrjet ekzistues. Poashtu jepen subvencionime për trajnime të ndryshe, për punë pratktike dhe subvenciomime për punësim për personat me aftësi ndryshe.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

1-3

Mërgimtarët e Debreshit përkujtojnë viktimat e 13 shkurtit të kobshëm

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
120082600_322842659010151_4487615259501977117_n

Protestë e Iniciativës qytetare “Stop Rusino – ajër i pastër për Gostivarin”

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
atgaeyt0

Kryetari Taravari priti në takim lamtumirës ambasadorin francez Timonie

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
ypp[y0

Mbi 75 përqind e nxënësve të shkollës fillore “Ismail Qemali” janë për mësim me prezencë fizike

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
gjobe0

Vijojnë aktivitetet për vendosjen të rendit dhe sigurisë më të madhe me parkimin në qytetin e Gostivarit

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
xhabir deralla0

Karvani i gjelbër i CIVIL-it me punëtori në Gostivar

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
foto0

Gostivari shënoi “Ditën botërore pa vetura”

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
,llj;h;0

Gostivar, nesër ngre siparin festivali i teatrove “Othello”

Televizioni Globi21 Shtator, 2020
ca

Mbyllet aksioni solidar “Me zemër dhuro, një nxënës gëzo”

Televizioni Globi21 Shtator, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara