Nga Vendi

Nga dita e nesërme hapen dyert e Xhamive për faljen e namazeve me xhemat

Nga dita e nesërme hapen dyert e Xhamive për faljen e namazeve me xhemat

Pas mbylljes afërsisht dy mujore, besimtarët mysliman që nga dita e nesërme do të rikthehen nëpër xhami për të kryer faljen e namazeve. Edhe pse me kushte të reja për shkak të virusit korona, hapja e xhamive ka gëzuar besimtarët. Mallzim Zendeli, referent pranë Muftinisë së Gostivarit, deklaroi se janë dezinfektuar në kohë të gjitha xhamitë në territorin e Komunës së Gostivarit. Ai tha se besimtarët që do të vizitojnë objektet fetare për kohë të namazit duhet të respektojnë rekomandimet e institucioneve kompetente dhe mbajtjen e pajisjeve mbrojtëse kundër Covid 19.

Përshkak të orës policore e cila fillon nga ora 19:00 dhe zgjat deri ne 05:00 të mëngjesit të ditës së nesërme, Zendeli sqaron se besimtarët do të mund ti falin në xhami vetëm dy namaze ditore si dhe namazin javor të xhumasë.

Ndryshe, xhamitë në territorin e Maqedonisë së Veriut me vendim të Bashkësisë Fetare Islame u mbyllën që nga data 17 mars, si masë preventive për mbrojtje të shëndetit të besimtarëve.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

oghju0

LSDM e Gostivarit kërkon dorëheqjen e ministrit teknik Çulev

Televizioni Globi30 Maj, 2020
fototgh0

Shaqir Fetahu merr zyrtarisht postin e kryetarit të BFI-së

Televizioni Globi30 Maj, 2020
bhxsh0

Lokalet e Gostivarit respektojnë masat mbrojtëse

Televizioni Globi28 Maj, 2020
KUJTIMI

DR. KUJTIM XHELILI PJESË E RËNDËSISHME E KARDIOPLOGJISË SË VENDIT | FOTO

Televizioni Globi28 Maj, 2020
REGJISTRIMI0

Nga 1 Qershori fillon regjistrimi i nxënësve filloristë nëpër shkolla

Televizioni Globi28 Maj, 2020
nfhtj0

Komuna e Gostivarit ka realizuar mbi 150 mijë euro investime nëpër shkolla

Televizioni Globi28 Maj, 2020
jakup0

Nga fillimi i pandemisë në rajonin e Gostivarit janë testuar 367 qytetarë

Televizioni Globi28 Maj, 2020
jmhhk0

Rijaseti i BFI-së shkarkoi Sulejman Rexhepin nga posti i kryetarit të BFI-së

Televizioni Globi27 Maj, 2020
10

LSDM e Gostivarit: Lufta me koronavirusin vazhdon me respektim të masave mbrojtëse

Televizioni Globi27 Maj, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara