Nga Vendi

Nga 1 Qershori fillon regjistrimi i nxënësve filloristë nëpër shkolla

Nga 1 Qershori fillon regjistrimi i nxënësve filloristë nëpër shkolla

Nga data 1 Qershor nëpër të gjitha shkollat fillore të vendit është paralajmëruar regjistrimi nxënësve në vitin e ri shkollor, dhe për këtë kanë filluar dhe parapërgaditjet e nevojshme për mbajtjen e një procesi të tillë në kohë pandemie. Me dokumentet e nevojshme për regjistrim por me disa kushte të reja preventive ndaj koronavirusit, prindërit mund ti regjistrojnë fëmijet e tyre në klasë të parë nëpër të gjitha shkollat e vendit. Drejtoresha e shkollës fillore “Ismail Qemali” në Gostivar, Shpresa Useini thotë se edhe pse regjistrimi u shtye për një periudhe si shkak i situatës aktuale, janë bërë të gjitha përgaditjet e nevojshme për pritjen e filloristëve të rinjë.

Useini sqaron dhe dokumentet e nevojshme që duhet ti kenë fëmijët për regjistrim në klasë të parë.

Përgjegjësja për Arsim pranë Komunës së Gostivarit, Aslian Snopçe thotë se akoma nuk ka ndonjë informacion zyrtarë se se nxënës pritet të ulen për herë të parë në bankat shkollore, por të njejtat do të bëhen publike së shpejti.

Ndryshe, regjistrimi i nxënësve filloriste nëpër shkolla ishte planifikuar të realizohet në fillim të muajit maj, por përshkak të kushteve me pandeminë Covid 19, procesi u shty per një muaj. I njejti fillon me datë 1 Qershor dhe do të zgjas deri më datë 30 të të njejtit muaj.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

kljglhilu0

Covid 19, vetëm një i infektuar brenda 24 orëve në rajonin e Gostivarit

Televizioni Globi13 Korrik, 2020
foto votimi0

Dita e parë e votimit, në Gostivar votuan 24 persona me COVID-19 ose që janë në izolim

Televizioni Globi13 Korrik, 2020
foto policia0

Nuk mbanin maska, fletpagesa për kundërvajtje ndaj 86 personave

Televizioni Globi10 Korrik, 2020
foto 12230

Shtetasit e Maqedonisë të padëshiruar në Europë, nga Hungaria kthehen 33 atobusë

Televizioni Globi10 Korrik, 2020
dafina0

Zgjedhjet 2020, VMRO-DPMNE premton mbajtjen e rinisë në vendlindje

Televizioni Globi25 Qershor, 2020
fudduy0

Filloi fushata zgjedhore, Gostivari ka mbi 500 votues më shumë se sa në zgjedhjet presidenciale

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
rgt0

Kompania “Univerzal”, pajis me “tunel” të ri higjienik Komunën e Gostivarit

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
thumbnail_DSC_0408-aerate

Menduh Thaçi fillon kampanjën për zgjedhjet parlamentare 2020 me vizitë te varri i kryetarit të ndjerë z. Arbën Xhaferi

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
UntitledDesign_744089844-5

Apel ndaj pjesëmarrësve në garën zgjedhore: gazetarët duhet të punojnë në kushte të sigurta

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara