Nga Vendi

Nën masa të veçanta sigurie në shkollat e mesme u zhvillua afati i parë i regjistrimit

Nën masa të veçanta sigurie në shkollat e mesme u zhvillua afati i parë i regjistrimit

Shkollat e mesme hapën dyertë për semimaturantët. Nga sot deri me datë 19 qershor realizohet regjistrimi në afatin e parë, i cili sivjet zhvillohet nën masa të veçanta sigurie për shkak të pandemisë të Covid 19. Nxënësit regjistrimin në vit të parë në qytetin e Gostivarit mund t’a bëjnë në katër shkolla të mesme publike. Në shkollën e Mesme Komunale “Gostivar” në vitin e parë ka vende të lira për 304 nxënës në 13 paralele.

Shkolla e Mesme Ekonomike Komunale “Gostivar” në vitin e parë shkollor vende të lira për regjistrim ka për 442 nxënës, në disa drejtime atraktive.

Në Shkollën e Mesme Komunale Medicinale “Gostivar”, në vitin e parë do të mund të regjistrohen 272 nxënës,. Interesimi për regjistrim gjatë ditës së sotme ishte i kënaqshëm, thonë pedagogu Shpend Bajrami.

Ndërsa, në Shkollën e Mesme Teknike Komunale “Gostivar” në vitin e parë regjistrohen mbi 700 nxënës. Lindita Tahiri, koordinatore për regjistrimin e nxënësve në vit të parë pranë kësaj shkolle thonë se interesimi gjatë ditës së sotme nga semimaturantët ka qenë i kënaqshëm dhe kështu presin të vazhdon edhe ditëve të ardhshme derisa zgjatë afati i regjistrimit.

Rezultatet e regjistrimit të afatit të parë do të shpallen më 19 qershor. Paraqitja e dytë për regjistrimin e nxënësve do të mbahet më 24 dhe 25 qershor, ndërsa i treti më 1 korrik. Për regjistrim në shkollë të mesme nxënësit duhet të dorëzojnë: fletëparaqitje për regjistrim, dëftesat origjinale nga klasa e V-të deri në të XIX-të, çertifikatë lindje dhe paraqitje, të cilën mund ta marrin nga ueb-faqja e Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës të cilën e plotësojnë vetë. Ndryshe, për shkak të gjendjes me koronavirusin e ri, tre muajt e fundit shkollat kanë ishin të mbyllura dhe mësimi u zhvillua online.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

kljglhilu0

Covid 19, vetëm një i infektuar brenda 24 orëve në rajonin e Gostivarit

Televizioni Globi13 Korrik, 2020
foto votimi0

Dita e parë e votimit, në Gostivar votuan 24 persona me COVID-19 ose që janë në izolim

Televizioni Globi13 Korrik, 2020
foto policia0

Nuk mbanin maska, fletpagesa për kundërvajtje ndaj 86 personave

Televizioni Globi10 Korrik, 2020
foto 12230

Shtetasit e Maqedonisë të padëshiruar në Europë, nga Hungaria kthehen 33 atobusë

Televizioni Globi10 Korrik, 2020
dafina0

Zgjedhjet 2020, VMRO-DPMNE premton mbajtjen e rinisë në vendlindje

Televizioni Globi25 Qershor, 2020
fudduy0

Filloi fushata zgjedhore, Gostivari ka mbi 500 votues më shumë se sa në zgjedhjet presidenciale

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
rgt0

Kompania “Univerzal”, pajis me “tunel” të ri higjienik Komunën e Gostivarit

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
thumbnail_DSC_0408-aerate

Menduh Thaçi fillon kampanjën për zgjedhjet parlamentare 2020 me vizitë te varri i kryetarit të ndjerë z. Arbën Xhaferi

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
UntitledDesign_744089844-5

Apel ndaj pjesëmarrësve në garën zgjedhore: gazetarët duhet të punojnë në kushte të sigurta

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara