Nga Vendi

Nata e Kadrit, kompania Ako Gradba gostit me hallvë qytetarët

Nata e Kadrit, kompania Ako Gradba gostit me hallvë qytetarët

Me iniciativë të kompanisë “Ako Gradba” nga Gostivari, është përgaditur hallvë për të shënuar natën e madhe të Kadrit, ndërsa me hallvën e përgaditur janë gostisur të gjithë kalimtarët e rastit. Përgaditja e hallvës në Natën e Kadrit është një traditë e cila praktikohet nga besimtarët e fesë islame.

Nata e Kadrit është një nga datat më të rëndësishme të besimtarëve mysliman. Traditë e kësaj nate, që shënohet sonte, është gatimi i hallvës. Hallva duhet të bëhet para se të hyjë dielli i ditës së re, dhe ndahet me njerëzit e tjerë, në kujtim të atyre që nuk jetojnë më. Ndryshe, Nata e Kadrit në Islam njihet si ditë e cila thuhet se ka vlerën e një mijë muajve, ku shtohen lutjet dhe veprat e mira nga besimtarët mysliman.

Kurani ka një sure të veçantë e cila mban këtë emër dhe përshkruan me hollësi veçoritë e saj. Në këtë natë, Zoti zbret mëshirë mbi robërit e Tij besimtarë, të cilët i nënshtrohen me sinqeritet vullnetit të Tij dhe kërkojnë mënyrat për t’iu afruar Atij.

Vlera më e madhe e kësaj nate është që në të zbriti libri më madhështor, Kurani. Kjo natë vjen çdo vit, për të na kujtuar që ta bëjmë Kuranin udhërrëfyesin tonë drejt Allahut. Kjo natë ka edhe vlera të tjera, që burojnë nga ana kuptimore dhe mbështeten nga Kurani e hadhithi. Nata e Kadrit do të thotë nata e caktimit apo fuqisë.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

php0

Sezoni i ngrohjes rrit rreziqet për zjarre, Bajrami: Mos neglizhohet pastrimi i oxhaqeve

Televizioni Globi4 Dhjetor, 2020
130048324_424555295587560_3535623805611207538_o

Zvicra vendos në listë të kuqe Maqedoninë e Veriut

Televizioni Globi4 Dhjetor, 2020
jiui80

Gostivar, karotreci bart 8 automjete të keqparkuara

Televizioni Globi4 Dhjetor, 2020
129055722_2788742188004513_3146146668342881344_n

Gostivarit i shtohet edhe një magjistër i shkencave juridike

Televizioni Globi4 Dhjetor, 2020
auto_auto-facebook-illustration1508007776_1537515471-79438261537524001

Shantazhon të dashurën për para

Televizioni Globi3 Dhjetor, 2020
100-euro

I riu nga Gostivari dyshohet se mbushi karburant me para të falsifikuara

Televizioni Globi3 Dhjetor, 2020
jrji0

Dyshohet se kishte vjedhur në fshat, arrestohet 48 vjeçari nga Reçani

Televizioni Globi3 Dhjetor, 2020
HKUI;O0

Reagim ndaj akuzave të pabaza të BDI – Dega në Gostivar, në lidhje me qentë endacak dhe deponinë Rusino

Televizioni Globi2 Dhjetor, 2020
thumbnail_Press Konferencë - BDI, Gostivar 02.12.2020 (5)

Xhaferi: Situata me qentë endacak në Gostivar është alarmante

Televizioni Globi2 Dhjetor, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara