Nga Vendi

Mos-ardhja e diasporës dhe ndikimi në ekonominë e Pollogut

Mos-ardhja e diasporës dhe ndikimi në ekonominë e Pollogut

Nga Visar Ademi:

1. Më herët (në FB) kam analizuar se në Pollog industria e ahengjeve (dasmave) vetëm për një sezon (gjatë verës) gjeneron 250 mil Euro të hyra për bizneset e vendit.

2. Rreth 300mil. diaspora investon edhe në ndërtimtari (shpija të reja, renovime etj) që e bën sektorin e ndërtimtarisë shumë të rëndësishëm në atë vend.

3. Rreth 100. 000 gurbetqar që vizitojnë vendlindjen harxhojnë minimum rreth 1.000 euro për shpenzime jetese për 10 ditë qëndrim në vend janë edhe 100mil të hyra tjera.

Dmth Pollogu dhe bizneset atje nga mosardhja eventuale e diasporës humbasin rreth 700mil Euro të ardhura të mos-arkëtuara vetëm për një sezon (1 muaj verë).
Dhashtë Zoti mos vazhdoj kjo krizë edhe sezonin dimrit se komunat e Pollogu lirisht mund të shpallin bankrot ekonomik dhe të mbyllin komunat. Gostivari Sot

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

kljglhilu0

Covid 19, vetëm një i infektuar brenda 24 orëve në rajonin e Gostivarit

Televizioni Globi13 Korrik, 2020
foto votimi0

Dita e parë e votimit, në Gostivar votuan 24 persona me COVID-19 ose që janë në izolim

Televizioni Globi13 Korrik, 2020
foto policia0

Nuk mbanin maska, fletpagesa për kundërvajtje ndaj 86 personave

Televizioni Globi10 Korrik, 2020
foto 12230

Shtetasit e Maqedonisë të padëshiruar në Europë, nga Hungaria kthehen 33 atobusë

Televizioni Globi10 Korrik, 2020
dafina0

Zgjedhjet 2020, VMRO-DPMNE premton mbajtjen e rinisë në vendlindje

Televizioni Globi25 Qershor, 2020
fudduy0

Filloi fushata zgjedhore, Gostivari ka mbi 500 votues më shumë se sa në zgjedhjet presidenciale

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
rgt0

Kompania “Univerzal”, pajis me “tunel” të ri higjienik Komunën e Gostivarit

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
thumbnail_DSC_0408-aerate

Menduh Thaçi fillon kampanjën për zgjedhjet parlamentare 2020 me vizitë te varri i kryetarit të ndjerë z. Arbën Xhaferi

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
UntitledDesign_744089844-5

Apel ndaj pjesëmarrësve në garën zgjedhore: gazetarët duhet të punojnë në kushte të sigurta

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara