Nga Maqedonia

Miratohet nevoja me procedurë të shkurtuar të miratohen ligjet për PP-në dhe Këshillin e prokurorëve publik

Miratohet nevoja me procedurë të shkurtuar të miratohen ligjet për PP-në dhe Këshillin e prokurorëve publik

Kuvendi e ka miratuar nevojën me procedurë të shkurtuar të miratohen ligji për Prokurori publike dhe ligji për Këshillin për prokurorë publik. Me këto zgjidhje ligjore duhet të diskutojnë Komisioni për Çështje Evropiane dhe Komisioni Ligjvënës- juridik.

Opozita ka kërkuar nga kryetari i Kuvendit të kthejë ligjet në Qeveri pasi sipas tyre propozimet janë dorëzuar jo konform rregullores dhe nuk ka vendim të Qeverisë as për tërheqje të materialit, as edhe për propozimin e ri.

“Ju duhet ta ktheni këtë material pasi në seancë të Qeverisë nuk ka vendim për tërheqje, as vendim për dorëzim të materialit të ri në Kuvend. Në bazë të kësaj propozimet nuk janë konform rregullores dhe konform Rregullores keni obligim dhe të drejtë ta ktheni propozimin në Qeveri dhe pasi të kalojë në seancë, tua dorëzojë ligjet e propozuara që të mund të caktoni seancë. Kështu ju merrni pjesë në shkeljen e Rregullores së Kuvendit”, ka thënë koordinatori i VMRO-DPMNE-së, Nikolla Micevski.

Kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi ka thënë se seancën e ka thirr konform kompetencave dhe se Parlamenti punon konform materialeve të dorëzuara nga institucionet kompetente. Ministrja e Drejtësisë, Renata Deskoska duke e shpjeguar nevojën me procedurë të shkurtuar të miratohen ligjet, shprehu shpresë se ata do të miratohen para shpërbërjes së Kuvendit.

“Qëllim strategjik i shtetit është euro-integrimi dhe hapja e negociatave me BEnë. Me atë që theksohet në rëndësinë e këtij ligji për hapjen e negociatave konsideroj se është e domosdoshme ai të miratohet para shpërbërjes së Kuvendit. Ky është tekst që përmban pohimet nga grupe të ndryshme të deputetëve gjatë bisedimeve, ndërsa janë bërë edhe vërejtje nga grup i deputetëve të cilët duan të marrin pjesë në bisedimet e fundit”, ka thënë Deskoska.

Seanca ku duhej të përcaktohej nevoja me procedurë të shkurtuar të miratohen ligjet duhej të fillonte në ora 17, por propozim- tekstet ligjore ishin tërhequr nga ana e Qeverisë për shkak të gabimeve teknike dhe pas korrigjimeve janë kthyer në procedurë parlamentare.

Comments
Nga Maqedonia

Më shumë Nga Maqedonia

thumbnail_DSC_0013

Zgjidhet Shtabi Qendror Zgjedhor i PDSH-së

Televizioni Globi22 Shkurt, 2020
autostrada0

Komunikacioni zhvillohet nëpër rrugë të thata

Televizioni Globi22 Shkurt, 2020
87373915_1828335507297247_1416668952263655424_o

Sela dhe Gashi nënshkruajnë marrëveshjen për koalicion në zgjedhjet e 12 prillit

Televizioni Globi22 Shkurt, 2020
thumbnail_86994353_820337038441689_7475005620769259520_n

Kryetari i RDK-së Memedi takoi ambasadorin e Holandës z. Dirk Jan Kop

Televizioni Globi18 Shkurt, 2020
FA15C0C2-2DE6-4800-A5D4-59BACCA0D530-696x522

Kryeministri Kurti priti kreun e ASH-së, Ziadin Sela

Televizioni Globi18 Shkurt, 2020
86464435_2856810184379742_3605741133663043584_n

Emigranti nga Siria gjendet i vdekur në Malin Sharr

Televizioni Globi17 Shkurt, 2020
policia-uniforma_1520600709-9524085-696x381

Policia e Shkupit ka arrestuar një banore të Gostivarit për lëndë narkotike

Televizioni Globi17 Shkurt, 2020
Kuvend-3

Zgjedhje me 12 prill, Kuvendi u shpërbë me 108 vota “për”

Televizioni Globi17 Shkurt, 2020
Moti-ne-Maqedoni

Moti sot në Maqedoninë e Veriut

Televizioni Globi17 Shkurt, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara