Nga Vendi

Mësimi online ngec në Gostivar, Taravari thirrje Ademit: Krijo kushte për nxënësit

Mësimi online ngec në Gostivar, Taravari thirrje Ademit: Krijo kushte për nxënësit

Që kur Ministria e Arsimit dhe Shkencës e bëri obligim mësimin online, në Televizionin Globi janë paraqitur dhjetëra raste të nxënësve të cilët nga pamundësia ekonomike nuk posedojnë mjete për ndjekjen e procesit mesimor, as lap topë e as telefona të mençur, e dikush në vendet rurale as edhe internet. Në pamundësi për tu kyçur në klasat virutuale, ata janë detyruar të mos ndjekin leksionet shkollore. Kryetari i Komunës së Gostivarit Arben Taravari nuk mohoi se këto problematika ekzistojnë në mesin e nxënësve të Gostivarit, dhe i dërgoi mesazh ministrit të MASH, Arbër Ademi, që në vend se të merret me kompetencat në arsim në Gostivar, të merret me krijimin e kushteve të nevojshme për nxënësit e këtij qyteti.

Taravari u shpreh optimist se muaji maj do ti rikthei nxënësit në bankat shkollore dhe do të mundësoi që të plotësohen orët e humbura mësimore.

Nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës organizimi i orëve mësimore online, u konsiderua si një mundësi e mirë për të mbajtur ecurinë e ligjëratave që nxënësit të mos humbasin orë mësimore, ndërsa përveç mësimit në E-klasa, transmetohet dhe formati i mësimit televiziv “Tv Klasa” në Radio Televizionin Shtetëror të Maqedonisë.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

Qeveria-e-Maqedonise

Qeveria e Maqedonisë vendos që gjatë festave të ketë karantinë

Televizioni Globi22 Maj, 2020
IKUPO0

Filluan punimet për asfaltimin e rrugës lokale në fshatin Debresh

Televizioni Globi22 Maj, 2020
kiuop890

Q.T “ETC” në bashkëpunim me Muftininë e Gostivarit realizuan aksion humanitar në prag të festës së Fitër Bajramit

Televizioni Globi22 Maj, 2020
mylk0

Muftiu Fetahu: Do ta presim vendimin e Qeverisë për faljen e Bajramit në Xhami

Televizioni Globi22 Maj, 2020
taravari cerdhe0

Komuna e Gostivarit siguron pajisje të reja dhe moderne për çerdhet e qytetit

Televizioni Globi22 Maj, 2020
thumbnail_DSC_0486

Kryetari Arben Taravari takoi komandantin e Renxherëve, Mentor Saiti

Televizioni Globi21 Maj, 2020
kiuuil0

Realizimi i buxhetit të Komunës së Gostivarit deri në kuartalin e parë, është 22.7 për qind

Televizioni Globi20 Maj, 2020
uir670

Mërgimtarët ankohen për kushtet në karantinën shtetërore

Televizioni Globi20 Maj, 2020
kuiy0

Filiposki: I mbështesim masat e reja ekonomike qeveritare dhe jemi për zgjedhje parlamentare pa prolongim

Televizioni Globi20 Maj, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara