Nga Vendi

Mërgimtarët ankohen për kushtet në karantinën shtetërore

Mërgimtarët ankohen për kushtet në karantinën shtetërore

Mërgimtarit Abedin Aliu për arsye personale i është deshur të kthehet nga Zvicra për në Maqedoninë e Veriut. Ai atje pajiset me leje qarkullim, që siç thotë, i ka garantuar lëvizje të lirë ndërmjet shteteve në kohën e pandemisë së Covid 19. Por, mërgimtari nga Çegrani i Gostivarit, edhe pse në asnjë shtet tjetër nuk ka rastisur në ndonjë pengesë, me të arritur në territorin e Maqedonisë së Veriut është dërgua në karantinë shtetërore. Ai tregon se në testim ka dalë negativ për koronavirus dhe shprehet se nuk e ka të qartë akoma arsyen e kësaj ndalese.

Aliu deklaroi se dhe kushtet në hotelin ku është vendosur në karantinë shtetërore janë jashtë çdo standardi normal. Dhoma e vogël, papastëria, ushqimi si dhe sjellja e punonjësve lënë shumë për të dëshiruar.

Në apelin e tij drejtuar qeverisë së Maqedonisë së Veriut, Aliu kërkon që qeveria ti shqyrtoj masat me seriozitetin e duhur dhe siç thotë ai ti liroj nga malltretimi i karantinës shtetërore.

Ndryshe, që nga fillimi i epidemisë së koronavirusit, shteti i Maqedonisë së Veriut ka vendosur në dispozicion 19 objekte hotelerike me gjithsejt 2104 shtretër për akomodim të shtetasve që vinë nga vendet e rrezikuara. Poashtu, çdo shtetas që futet në Maqedoni, e ka të obligueshme karantinën shtetërore. Pas përfundimit të saj duhet të vazhdohet me vetë-izolim shtëpiak.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

oghju0

LSDM e Gostivarit kërkon dorëheqjen e ministrit teknik Çulev

Televizioni Globi30 Maj, 2020
fototgh0

Shaqir Fetahu merr zyrtarisht postin e kryetarit të BFI-së

Televizioni Globi30 Maj, 2020
bhxsh0

Lokalet e Gostivarit respektojnë masat mbrojtëse

Televizioni Globi28 Maj, 2020
KUJTIMI

DR. KUJTIM XHELILI PJESË E RËNDËSISHME E KARDIOPLOGJISË SË VENDIT | FOTO

Televizioni Globi28 Maj, 2020
REGJISTRIMI0

Nga 1 Qershori fillon regjistrimi i nxënësve filloristë nëpër shkolla

Televizioni Globi28 Maj, 2020
nfhtj0

Komuna e Gostivarit ka realizuar mbi 150 mijë euro investime nëpër shkolla

Televizioni Globi28 Maj, 2020
jakup0

Nga fillimi i pandemisë në rajonin e Gostivarit janë testuar 367 qytetarë

Televizioni Globi28 Maj, 2020
jmhhk0

Rijaseti i BFI-së shkarkoi Sulejman Rexhepin nga posti i kryetarit të BFI-së

Televizioni Globi27 Maj, 2020
10

LSDM e Gostivarit: Lufta me koronavirusin vazhdon me respektim të masave mbrojtëse

Televizioni Globi27 Maj, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara