Nga Maqedonia

Maqedoni, qasje në internet kanë 69,4 për qind e amvisërive

Maqedoni, qasje në internet kanë 69,4 për qind e amvisërive

Në kuartalin e parë të vitit 69,4 për qind e amvisërive në Maqedoni kanë pasur qasje në internet nga shtëpia, që është për një për qind më shumë në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, shpalli sot Enti Shtetëror për Statistikë.

Pjesëmarrja e amvisërive me internet me shtrirje të gjerë në numrin e tërësishëm të amvisërive është rritur prej 67,7 për qind në vitin 2014, në 69 për qind këtë vit. Pothuajse të gjithë 99,5 për qind e amvisërive  me internet-qasje, kanë pasur  lidhje të internetit me shtrirje të gjerë (fikse ose celular).

Nga popullata e përgjithshme  e moshës prej 15 deri në 74 vjet, në kuartalin e parë të vitit kompjuter kanë përdorur 69,2 për qind, ndërsa internet 70,4 për qind.

Internet më së shumti kanë shfrytëzuar nxënësit dhe studentët, përkatësisht 94,7 për qind, ndërsa 71,2 për qind e shfrytëzuesve  të internetit në tremujorin e parë të vitit kanë përdorur celular ose telefon të mençur për qasje në internet jashtë  shtëpisë ose nga puna.

Mbi 15 për qind e personave  kanë përdorur internet duke porositur/blerë mallra dhe shërbime përmes internetit në 12 muajt e fundit, ndërsa shumica 66,9 për qind e tyre, kanë blerë veshje ose pajisje sportive.

Nga personat që nuk kanë blerë përmes internetit  në 12 muajt e fundit, pothuajse 80 për qind supozojnë se blejnë personalisht në dyqane, ta shohin prodhimin nga shprehia etj, ndërsa 28 për qind nuk kanë blerë për shkak të shqetësimit të sigurisë gjatë pagesës ose privatësisë (dhënia e të dhënave nga kartela kreditore ose të dhënat personale në internet), njofton MIA.

Comments
Nga Maqedonia

Më shumë Nga Maqedonia

20150925_125211

Në njëzet e katër orët e fundit mbi 5.000 refugjat u futën në Maqedoni

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
13601156795_59c1abe69b_b

Ministria e Financave demanton LSDM-në: Borxhi publik është i publikuar

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
untitled21-480x489

Deputetët harxhojnë mbi 200 paga mesatare për udhëtime jashtë vendit!

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
C5D696BDADD0270B3F0C25918C0EA6D7

LSDM: Stavreski po e fshehë borxhin publik

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
Piter-van-Hojte-480x360

Van Hojte do të udhëtojë në Bruksel për konsultime shtesë

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
C6FB2F14146EA5048E7C15EAECAFA4CA

Një tetovar ka rrahur një polic dhe ka ikur

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
mjek--t-sh--ndet--si-mjek---480x267

Mjekimi në spitalet shtetërore të Maqedonisë është “ruletë ruse”

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
Cenej 27.07.2002
FOTO:N.Stojanovic

Blegtoria shpaguhet më shumë se bujqësia

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
B365C7F06E5648CAA3F5E9FED5D5C801

Strasburgu urdhëron Maqedoninë: Mos e devijo Radikën

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
nfo@globi.mk

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara