Nga Maqedonia

LR-PDSH: Helmimi i Tetovës dhe i Pollogut, plan qëllimkeq

LR-PDSH: Helmimi i Tetovës dhe i Pollogut, plan qëllimkeq

LR-PDSH, me një komunikatë për shtyp, ka reaguar për ajrin e ndotur të Tetovës dhe rajonit të Pollogut të cilat, paraqesin rajonin më të dendur me popullsi në Maqedoni, ndërkaq akuzojnë institucionet përgjegjëse që sipas tyre nuk merren me këtë problematikë.

“Gjatë viteve të kaluara tetovarët janë helmuar në kontinuitet, por së fundmi ky helmim bëhet gjithë e më i dëmshëm dhe më intensiv. Grimcat kancerogjene që mbizotërojnë qiellin e Pollogut çdo ditë rëndojnë shëndetin e qytetarëve dhe marrin jetë njerëzish. Institucionet e papërgjegjshme dhe udhëheqësit që janë të thirrur të merren me këtë problematikë, duhet të vetëdijesohen që qëllimet e tyre janë shfaqur në sipërfaqe. Qyteti i Tetovës nuk është qyteti më i ndotur në botë për shkak se në të jetojnë miliona banorë apo industrisë së rëndë, qyteti i Tetovës është më i ndoturi sepse dikush qëllimisht dëshiron të rrënojë shëndetin dhe vitalitetin e rajonit më të dendur të Maqedonisë”, thuhet në kumtesën e LR-PDSH-së.

LR-PDSH, për këtë gjendje e akuzon ministrin e Mjedisit Jetësor, Nurhan Izairin që sipas tyre, është figura pas së cilës fshihen regjisorët e kësaj tragjedie.

“Nurhan Izairi është përgjegjësi që lejon që një fabrikë (pas së cilës qëndron kapital rus), e cila nuk i plotëson kushtet minimale të kujdesit ndaj ambientit jetësor dhe që refuzon të vendos filtra për mbrojtjen e ajrit nga ndotja të vazhdojë punën. Ky person i padenjë, në vend që të jetë i pari që ngrit zërin dhe të dënojë shkelësit e ligjit, ka zgjedhur të jetë i pari që hesht dhe që fërkon duart. Ministri Izairi ka kaluar çdo kufij të tolerueshëm të ndërgjegjes dhe profesionalizmit dhe nuk e shpëton asgjë tjetër përveç dorëheqjes. Ndërsa deputetët e zonës së Tetovës dhe Gostivarit që rijnë “këmbëkryq”, së shpejti do të gjinden përpara Tribunalit të sovranit”, thuhet në kumtesën e LR-PDSH-së.

Comments
Nga Maqedonia

Më shumë Nga Maqedonia

20150925_125211

Në njëzet e katër orët e fundit mbi 5.000 refugjat u futën në Maqedoni

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
13601156795_59c1abe69b_b

Ministria e Financave demanton LSDM-në: Borxhi publik është i publikuar

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
untitled21-480x489

Deputetët harxhojnë mbi 200 paga mesatare për udhëtime jashtë vendit!

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
C5D696BDADD0270B3F0C25918C0EA6D7

LSDM: Stavreski po e fshehë borxhin publik

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
Piter-van-Hojte-480x360

Van Hojte do të udhëtojë në Bruksel për konsultime shtesë

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
C6FB2F14146EA5048E7C15EAECAFA4CA

Një tetovar ka rrahur një polic dhe ka ikur

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
mjek--t-sh--ndet--si-mjek---480x267

Mjekimi në spitalet shtetërore të Maqedonisë është “ruletë ruse”

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
Cenej 27.07.2002
FOTO:N.Stojanovic

Blegtoria shpaguhet më shumë se bujqësia

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
B365C7F06E5648CAA3F5E9FED5D5C801

Strasburgu urdhëron Maqedoninë: Mos e devijo Radikën

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
nfo@globi.mk

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara