Nga Maqedonia

Kuvend, debat rreth migrimit të të rinjve jashtë vendit

Kuvend, debat rreth migrimit të të rinjve jashtë vendit

Mbi 150 mijë qytetarë kanë braktisur Maqedoninë vetëm gjatë 10 viteve të fundit, ka akuzuar LSDM-ja opozitare gjatë debatit të sotëm parlamentarë rreth informatës për migrimin e të rinjve jashtë vendit, njofton Alsat M.

Nga ana tjetër VMRO-DPMNE, akuzoi se fluksi më i madh i largimit të qytetarëve të Maqedonisë ka qenë në vitet e 90-ta dhe sipas tyre ka ndodhur për shkak të privatizimit në qeverisjen e LSDM-së.

Ndërkaq Goran Mileski nga PLD tha se oligarkët e viteve të 90-ta janë sot mbështetësit më të mëdhenj të VMRO-së ndërsa pjesa më e madhe e privatizimeve ka ndodhur në kohën kur Nikolla Gruevski ishte ministër i Financave.

Edhe pse është debatuar për një temë që prek edhe qytetarët shqiptarë, dy partitë shqiptare, BDI dhe PDSH ishin të pa-interesuara dhe asnjë nga deputetët shqiptarë nuk figuronte në listën e të paraqiturve për diskutim e as për replika.

Comments
Nga Maqedonia

Më shumë Nga Maqedonia

20150925_125211

Në njëzet e katër orët e fundit mbi 5.000 refugjat u futën në Maqedoni

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
13601156795_59c1abe69b_b

Ministria e Financave demanton LSDM-në: Borxhi publik është i publikuar

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
untitled21-480x489

Deputetët harxhojnë mbi 200 paga mesatare për udhëtime jashtë vendit!

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
C5D696BDADD0270B3F0C25918C0EA6D7

LSDM: Stavreski po e fshehë borxhin publik

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
Piter-van-Hojte-480x360

Van Hojte do të udhëtojë në Bruksel për konsultime shtesë

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
C6FB2F14146EA5048E7C15EAECAFA4CA

Një tetovar ka rrahur një polic dhe ka ikur

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
mjek--t-sh--ndet--si-mjek---480x267

Mjekimi në spitalet shtetërore të Maqedonisë është “ruletë ruse”

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
Cenej 27.07.2002
FOTO:N.Stojanovic

Blegtoria shpaguhet më shumë se bujqësia

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
B365C7F06E5648CAA3F5E9FED5D5C801

Strasburgu urdhëron Maqedoninë: Mos e devijo Radikën

Televizioni Globi31 Tetor, 2015
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
nfo@globi.mk

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara