Nga Vendi

Kush e projektoi dhe financoi rrugën Simnicë – Cerovë !?

Kush e projektoi dhe financoi rrugën Simnicë – Cerovë !?

Kush e projektoi dhe financoi rrugën Simnicë-Cerovë? Pas promovimit të djeshëm të asfaltimit të kësaj rruge nga zyrtarë të BDI-së, kryetari i Komunës së Gostivarit, Arben Taravri i cili vjen nga rradhët e ASH-së, tha se kjo rrugën është përgatitur dhe projektuar nga administrata aktuale e pushtetit lokal. Sipas tij, informata të detajuara rreth të “vërtetës” mund të jap vetëm drejtori i Rajonit Planor të Pollogut, Fatmir Saiti, përmes së cilit institucion është realizuar asfaltimi i kësaj rruge.

I kontaktuar nga gazetarët, drejtori i Rajonit Planor të Pollogut, Fatmir Saiti tha kjo rrugë ka pasur dy faza, e para në vitin 2016-të ku janë bërë përgatitjet dhe faza e dytë vitin e kaluar kur kanë filluar proceduratë për asfaltim. Ai tha se faza e dytë është përgatitur nga administrata aktuale e Gostivarit, ndërsa mjetet janë siguruar nga Agjencioni për Përkrahje Financiare në Bujqësi dhe Zhvillimin Rural, me vlerë prej 6.9 milion denarë, ndërsa Komuna e Gostivarit ka paguar TVSH-në me vlerë prej 1.2 milion denarë.

Kryetari i Komunës së Gostivarit Arben Taravari, kishte vërejtje edhe për mjetet e siguruar për katër çerdhet në Gostivar, pasi me 12 qershor zv.ministrja e Financave Shiret Elezi tha se mjetet ishin siguruar nga Banka Botërore përmes Qeverisë së Maqedonisë së Veriut. Taravari tha se pushteti qendor i kishte premtuar të njejtat, por realizimi është bërë nga pushteti lokal. Ndryshe, investimet e fundit në çerdhe, Komuna e Gostivarit i kishte promovuar me 22 maj të këtij viti.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

kljglhilu0

Covid 19, vetëm një i infektuar brenda 24 orëve në rajonin e Gostivarit

Televizioni Globi13 Korrik, 2020
foto votimi0

Dita e parë e votimit, në Gostivar votuan 24 persona me COVID-19 ose që janë në izolim

Televizioni Globi13 Korrik, 2020
foto policia0

Nuk mbanin maska, fletpagesa për kundërvajtje ndaj 86 personave

Televizioni Globi10 Korrik, 2020
foto 12230

Shtetasit e Maqedonisë të padëshiruar në Europë, nga Hungaria kthehen 33 atobusë

Televizioni Globi10 Korrik, 2020
dafina0

Zgjedhjet 2020, VMRO-DPMNE premton mbajtjen e rinisë në vendlindje

Televizioni Globi25 Qershor, 2020
fudduy0

Filloi fushata zgjedhore, Gostivari ka mbi 500 votues më shumë se sa në zgjedhjet presidenciale

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
rgt0

Kompania “Univerzal”, pajis me “tunel” të ri higjienik Komunën e Gostivarit

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
thumbnail_DSC_0408-aerate

Menduh Thaçi fillon kampanjën për zgjedhjet parlamentare 2020 me vizitë te varri i kryetarit të ndjerë z. Arbën Xhaferi

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
UntitledDesign_744089844-5

Apel ndaj pjesëmarrësve në garën zgjedhore: gazetarët duhet të punojnë në kushte të sigurta

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara