Nga Vendi

KUJDES: Policia nga sot ju inçzion gjatë kontrollit në komunikacion

KUJDES: Policia nga sot ju inçzion gjatë kontrollit në komunikacion

Nga koka ose krahu nga ana e policisë së komunikacionit me mini-kamera speciale, ka filluar inçizimi në terren. Ata nga dita e sotme janë të obliguar ta inçizojnë të gjithë procesin e punës së tyre. Për këtë, në të ardhmen çdokush që kyçet në komunikacion do të duhet të ketë kujdes gjatë vozitjes, por edhe si do të sillet pasi të ndalohet nga zyrtari policor. Nga SPB-Tetovë informojnë se nga sot kanë filluar me implementim të metodës së re të punës. Tani për tani si pilot-projekt i njejti fillon në sferën e komunikacionit, kurse në të ardhmen do të vendoset edhe në aktivitetet tjera policore. Paijsja që do të përdoret është donacion nga SHBA.

“Zyrtarët policor të angazhuar për kontrollë dhe sigur në komunikacion në rajonin e Pollogut do të pajisen me sisteme mobile për inçizim me kamera. Ata do ti përdorin në terren gjatë zhvillimit dhe marrjes së masave konkrete. Në këtë formë do të bëhet regjistrim me audio dhe video, duke inçizuar të gjithë bisedën mes zyrtarit policorë dhe qytetarit”, thonë nga SPB-Tetovë.

Qytetarëve do t’u sqarohen, konkretisht do t’u thuhet se komunikimi tyre inçizohet. Qëllimi i këtij pilot projekti është të rrisë efikasitetin në zbatimin e aktiviteteve dhe të zvogëlojë abuzimet e mundshme nga qytetarët ose zyrtarët e policisë. Materiali video do të shërbejë gjithashtu si provë në rast të një ankese të mundshme nga personi i ndaluar në komunikacion. Kontrolli i brendshëm i bazuar në regjistrim do të duhet të përcaktojë nëse policia e trafikut ka vepruar sipas autorizimeve të saj dhe nëse dënimi me shkrim është i merituar.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

setgt0

Emigrant nga Siria qarkullojnë në Gostivar

Televizioni Globi24 Tetor, 2020
FC98741A-8B20-4708-ACE4-A4538937C60F-1392x719

Fillon llogaritja dimërore e kohës

Televizioni Globi24 Tetor, 2020
brza-pomosh

78 vjeçari nga Gostivari ndërron jetë në çajtore

Televizioni Globi23 Tetor, 2020
foio0

Pandemia, administrata e Gostivarit të hënën vendos nëse do të ndryshojë formën e punës

Televizioni Globi23 Tetor, 2020
fhjf0

Lëshohen në përdorim parku dhe këndi i lojrave në fshatin Balindoll

Televizioni Globi23 Tetor, 2020
tery0

Engin Ilyazi nga Gostivari magjistron në Fakultetin e Arkitekturës të Universitetit “Vizyon”

Televizioni Globi23 Tetor, 2020
kjo0

Komuna e Gostivarit bëhet me rrjet lokal të sensoreve për ndjekje automatike të cilësisë së ajrit

Televizioni Globi22 Tetor, 2020
122595778_4558474734224672_2306453924093050946_o

Muftinia e Gostivarit dhe TIKA shpërndanë mjete dezinfektimi në Muftini, Medrese dhe në disa xhami të qytetit

Televizioni Globi22 Tetor, 2020
122385504_10224053448905088_1857264625829678445_n

Nxënësit e SHMTK marrin përsipër mirëmbajtjen e këndeve të lojrave për fëmije

Televizioni Globi21 Tetor, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara