Lajme

Kreu i BFI-së vizitoi Dibrën

Kreu i BFI-së vizitoi Dibrën

Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame në Maqedoninë e Veriut Reis-ul ulema Shaqir Efendi Fetahu, vizitoi komunën e Dibrës, me ç’rast realizoi takim me kryetarin Hekuran Duka, në të cilin morri pjesë edhe myftiu i Dibrës Reshat efendi Kaçalniku.

“Sot u nderuam me vizitën e Reis-ul ulema Shaqir Efendi Fetahu, kryetar i Bashkësisë Fetare Islame në RMV, si dhe Myftiu i Dibrës, Reshat Efendi Kaçalniku. Në takim u bisedua për bashkëpunimin midis komunës së Dibrës dhe BFI-së, i cili u vlerësua si shumë konstruktiv dhe i kënaqshëm, duke ditur rëndësinë dhe rolin e fesë në zhvillimin normal të një shoqërie”, thanë nga komuna.

Theksuan se “ky bashkëpunim shumë i nevojshëm do të vazhdojë në të ardhmen me intensitet më të madh dhe hapa konkretë”, dhe në emër të këtij bashkëpunimi, shkëmbime letra falënderimi nga komuna e Dibrës për BFI-në dhe BFI për komunën.

Fetahu, së bashku me bashkëpunëtorët e tij, vizituan myftininë e Dibrës ku u njoh me një sërë aktivitetesh, veçanërisht ato të realizuara në drejtim të rinovimit të xhamive ekzistuese dhe ndërtimit të xhamive të reja, për të cilat donatorët kryesorë janë vetë besimtarët dhe emigrantët dibranë nga SHBA. Ai gjithashtu kishte një takim me hoxhallarët e kësaj myftinie.

Myftinia e Dibrës i përfshin rajonet e komunave Dibër, Qendra Zhupë dhe Mavrovë dhe Rostushë, ku funksionojnë më shumë se mbi 50 xhami.

10

20

30

40

50

70

80

90

110

120

130

140

150

170

180

190

210

220

230

240

250

260

270

280

310

320

330

340

350

Comments
Lajme

Më shumë Lajme

setgt0

Emigrant nga Siria qarkullojnë në Gostivar

Televizioni Globi24 Tetor, 2020
FC98741A-8B20-4708-ACE4-A4538937C60F-1392x719

Fillon llogaritja dimërore e kohës

Televizioni Globi24 Tetor, 2020
brza-pomosh

78 vjeçari nga Gostivari ndërron jetë në çajtore

Televizioni Globi23 Tetor, 2020
foio0

Pandemia, administrata e Gostivarit të hënën vendos nëse do të ndryshojë formën e punës

Televizioni Globi23 Tetor, 2020
fhjf0

Lëshohen në përdorim parku dhe këndi i lojrave në fshatin Balindoll

Televizioni Globi23 Tetor, 2020
tery0

Engin Ilyazi nga Gostivari magjistron në Fakultetin e Arkitekturës të Universitetit “Vizyon”

Televizioni Globi23 Tetor, 2020
kjo0

Komuna e Gostivarit bëhet me rrjet lokal të sensoreve për ndjekje automatike të cilësisë së ajrit

Televizioni Globi22 Tetor, 2020
122595778_4558474734224672_2306453924093050946_o

Muftinia e Gostivarit dhe TIKA shpërndanë mjete dezinfektimi në Muftini, Medrese dhe në disa xhami të qytetit

Televizioni Globi22 Tetor, 2020
122385504_10224053448905088_1857264625829678445_n

Nxënësit e SHMTK marrin përsipër mirëmbajtjen e këndeve të lojrave për fëmije

Televizioni Globi21 Tetor, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara