Nga Vendi

Kreu i BFI – së, Shaqir Fetahu për vizitë në Muftininë e Tetovës

Kreu i BFI – së, Shaqir Fetahu për vizitë në Muftininë e Tetovës

“Do të jemi gjithmonë pranë dhe me besimtarët tanë” ishte një nga premtimet e para që i bëri H. Hfz. Shaqir ef. Fetai pas marrjes së postit u.d. Reisul Ulema – Kryetar i Bashkësisë Fetare Islame në Republikën e Maqedonisë së Veriut. Andaj në këtë frymë, ashtu siç edhe premtoi, Reisi i ri vazhdon ti vizitojë xhamitë e ndryshme të vendit. Këtë Xhuma, nën organizimin e Myftinisë së BFI Tetovë, gjegjësisht Myftiut prof. Dr. Qani ef. Nesimi, u organizua falja e xhumasë nga Reisul Ulemaja në një nga xhamitë më të bukura dhe më të vjetra të kësaj Muftinie, Xhaminë e Larme.

1rqqtg30

Kryetari i BFI u.d. Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai falënderoi operativën e Muftinisë së BFI Tetovë me në krye Myftiun e nderuar prof. Dr.Qani ef. Nesimi, ndërsa theks të veçantë i vendosi falënderimit ndaj xhematin shembullor të qytetit të Tetovës, të cilët gjithmonë kanë dëshmuar dhe ditur që më zemërgjerësi dhe besnikëri ta mbrojnë islamin dhe vlerat madhore të kësaj feje paqësore. Në fjalimin e Tij drejtua xhematit, Kryetari i BFI H. Hfz. Shaqir ef. Fetai i njoftoi të pranishmit më ndryshimet që kanë filluar në Bashkësinë Fetare Islame si dhe për frymën e re dhe udhëheqësinë që ka marrë mbi supe udhëheqjen dhe drejtimin e institucionit më të vjetër në vend.

Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai foli edhe për rrezikun që paraqitet nga Pandemia me virusin Korona, pra Kovid 19. Ai edhe një herë bëri thirrje për besimtarët që të jenë shumë të kujdesshëm dhe ti respektojnë në përpikëri udhëzimet e dala nga organet kompetente shëndetësore.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

kljglhilu0

Covid 19, vetëm një i infektuar brenda 24 orëve në rajonin e Gostivarit

Televizioni Globi13 Korrik, 2020
foto votimi0

Dita e parë e votimit, në Gostivar votuan 24 persona me COVID-19 ose që janë në izolim

Televizioni Globi13 Korrik, 2020
foto policia0

Nuk mbanin maska, fletpagesa për kundërvajtje ndaj 86 personave

Televizioni Globi10 Korrik, 2020
foto 12230

Shtetasit e Maqedonisë të padëshiruar në Europë, nga Hungaria kthehen 33 atobusë

Televizioni Globi10 Korrik, 2020
dafina0

Zgjedhjet 2020, VMRO-DPMNE premton mbajtjen e rinisë në vendlindje

Televizioni Globi25 Qershor, 2020
fudduy0

Filloi fushata zgjedhore, Gostivari ka mbi 500 votues më shumë se sa në zgjedhjet presidenciale

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
rgt0

Kompania “Univerzal”, pajis me “tunel” të ri higjienik Komunën e Gostivarit

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
thumbnail_DSC_0408-aerate

Menduh Thaçi fillon kampanjën për zgjedhjet parlamentare 2020 me vizitë te varri i kryetarit të ndjerë z. Arbën Xhaferi

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
UntitledDesign_744089844-5

Apel ndaj pjesëmarrësve në garën zgjedhore: gazetarët duhet të punojnë në kushte të sigurta

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara