Nga Vendi

Koronavirusi ndalon edhe martesat, vetëm dhjetë kurorëzime në kohë pandemie në Gostivar

Koronavirusi ndalon edhe martesat, vetëm dhjetë kurorëzime në kohë pandemie në Gostivar

Masat të cilat u vendosën për ta parandaluar përhapjen e virusit korona i kanë penguar të rinjtë të kurorëzohen, me çka edhe shumë dasma janë shtyer ose anuluar. Gjatë kësaj periudhe në qytetin e Gostivarit ka pasur vetëm dhjetë kurorëzime pa asnjë ceremoni, dhe të gjitha kanë qenë raste urgjente. Nijazi Asani – Shef i Drejtorisë për udhëheqjen e librave amëz në Gostivar, thotë se qytetarët kanë qenë të ndërgjegjshëm dhe gjatë kësaj periudhe, nuk ka pasur shumë kërkesa për kurorëzim.

“Nga shpallja e gjendjes së jashtëzakonshme në Gostivar ka pasu vetëm dhjetë kurorëzime, dhe të gjitha kanë qenë raste urgjente. E kam fjalën për të atilla raste kur është dashur të rregullohet ndonjë dokumentacion, shkuara jashtë vendit ose lindja e fëmijëve. Pra, qytetarët e Gostivarit mund të them me bindje se kanë qenë të ndërgjegjshëm dhe gjatë kësaj periudhe, nuk ka pasur kërkesa për kurorëzim. Edhe ashtu te ne gjatë kësaj kohe nuk ka shumë kurorëzime, pasi ato më shumë ndodhin gjatë stinës së verës”, deklaroi Asani – Shef i Drejtorisë për udhëheqjen e librave amëz në Gostivar.

Edhe pse i kanë thënë “po” dashurisë së tyre, kurorëzimet janë zhvilluar pa ceremoni nga çiftet e reja. Asani pastaj sqaron se në vend se te komuna, ceremonia me masa të rrepta është zhvilluar te hapësirat e drejtorisë për udhëheqjen e librave amëz.

“Kurorëzimet janë realizuar pa ceremoni dhe jo në hapësirat e Komunës së Gostivarit, por këtu te ne. Duke i respektuar të gjitha rekomandimet shëndetësore, ne vendosëm rregull nënshkrimet çifti bashkëshortorë mos i vendos bashkë, por të vijnë te ne një nga një, pastaj një nga një kanë ardhur për t’u nënshkruar edhe dëshimtarët”, deklaroi Nijazi Asani – Shef i Drejtorisë për udhëheqjen e librave amëz në Gostivar.

Ndryshe, Drejtorisë për udhëheqjen e librave amëz në Gostivar edhe përskaj të gjendjes së jashtëzakonshme, ka punuar pa ndërprerë.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

oghju0

LSDM e Gostivarit kërkon dorëheqjen e ministrit teknik Çulev

Televizioni Globi30 Maj, 2020
fototgh0

Shaqir Fetahu merr zyrtarisht postin e kryetarit të BFI-së

Televizioni Globi30 Maj, 2020
bhxsh0

Lokalet e Gostivarit respektojnë masat mbrojtëse

Televizioni Globi28 Maj, 2020
KUJTIMI

DR. KUJTIM XHELILI PJESË E RËNDËSISHME E KARDIOPLOGJISË SË VENDIT | FOTO

Televizioni Globi28 Maj, 2020
REGJISTRIMI0

Nga 1 Qershori fillon regjistrimi i nxënësve filloristë nëpër shkolla

Televizioni Globi28 Maj, 2020
nfhtj0

Komuna e Gostivarit ka realizuar mbi 150 mijë euro investime nëpër shkolla

Televizioni Globi28 Maj, 2020
jakup0

Nga fillimi i pandemisë në rajonin e Gostivarit janë testuar 367 qytetarë

Televizioni Globi28 Maj, 2020
jmhhk0

Rijaseti i BFI-së shkarkoi Sulejman Rexhepin nga posti i kryetarit të BFI-së

Televizioni Globi27 Maj, 2020
10

LSDM e Gostivarit: Lufta me koronavirusin vazhdon me respektim të masave mbrojtëse

Televizioni Globi27 Maj, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara