Nga Vendi

Kanë filluar regjistrimet në konviktin shtetëror të nxënësve në Gostivar

Kanë filluar regjistrimet në konviktin shtetëror të nxënësve në Gostivar

Kanë filluar regjistrimet në konviktin shtetëror të nxënësve në Gostivar. Në këtë konvikt, i cili siguron akomodimin dhe ushqimin falas, të drejtë regjistrimi kanë nxënësit e shkollave të mesme dhe studentë, të cilët kanë largësi prej 25 kilometra, nga vendbanimi deri te shkolla e tyre dhe nxënës nga qytete tjera e që vijojnë mësimin në shkollat publike të Gostivarit. Drejtoresha Lindihana Sallai – Sulejmani, tha se me renovimin e tërësishëm të këtij institucioni, janë shtuar edhe kapacitetet e akomodimit, me këtë edhe vendet për nxënësit duke mundësuar që sivjet të ketë vende për 250 nxënës.

Aplikimi për regjistrim mund të bëhet online ose drejtpërdrejtë në hapsirat e konviktit, dhe i njejti do të zgjasë deri në shtator. Ndëkohë, vetëm dy ditët e para, komisioni ka pranuar dokumentacionin për 97 nxënës, numër i lartë në krahasim me vitet e kaluara.

Përpos akomodimit, nxënësit në këtë konvikt zhvillojnë edhe mësim me edukatorët e angazhuar, të cilët janë në gatishmëri ti ndihmojnë çdo nxënësi i cili për shkaqe të ndryshme mund të ketë ngecje në mësime.

Për nxënësit kujdeset stafi profesional prej 18 punonjësh të këtij konvikti, i cili së shpejti do të ketë edhe emër të ri, nga “Branko Stanoevik” ai do të emërohet “Gostivari”. Procedura e ndërrimit të emrit duhet të kalon në Këshillin komunal të Gostivarit.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

kljglhilu0

Covid 19, vetëm një i infektuar brenda 24 orëve në rajonin e Gostivarit

Televizioni Globi13 Korrik, 2020
foto votimi0

Dita e parë e votimit, në Gostivar votuan 24 persona me COVID-19 ose që janë në izolim

Televizioni Globi13 Korrik, 2020
foto policia0

Nuk mbanin maska, fletpagesa për kundërvajtje ndaj 86 personave

Televizioni Globi10 Korrik, 2020
foto 12230

Shtetasit e Maqedonisë të padëshiruar në Europë, nga Hungaria kthehen 33 atobusë

Televizioni Globi10 Korrik, 2020
dafina0

Zgjedhjet 2020, VMRO-DPMNE premton mbajtjen e rinisë në vendlindje

Televizioni Globi25 Qershor, 2020
fudduy0

Filloi fushata zgjedhore, Gostivari ka mbi 500 votues më shumë se sa në zgjedhjet presidenciale

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
rgt0

Kompania “Univerzal”, pajis me “tunel” të ri higjienik Komunën e Gostivarit

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
thumbnail_DSC_0408-aerate

Menduh Thaçi fillon kampanjën për zgjedhjet parlamentare 2020 me vizitë te varri i kryetarit të ndjerë z. Arbën Xhaferi

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
UntitledDesign_744089844-5

Apel ndaj pjesëmarrësve në garën zgjedhore: gazetarët duhet të punojnë në kushte të sigurta

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara