Lajme

Gostivar, përurohet çerdhja e re “Dielli” në fshatin Banjicë e Poshtme

Gostivar, përurohet çerdhja e re “Dielli” në fshatin Banjicë e Poshtme

Kryetari i Komunës së Gostivarit, Arben Taravari ka pritur në kabinetin e tij ministren e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpanska. Ky takim ka ardhur me rastin e hapjes së çerdhes më të re në Gostivar, atë në fshatin Banjicë e Poshtme me kapacitet mbi 60 fëmijë. Gjatë ceremonisë zyrtare, ministrja Shahpanska dhe kryetari Taravari sqaruan se në këtë objekt për edukim parashkollor, do të pranohen fëmijë nga mosha 2 deri 6 vjeç. Objekti i ri me emrin “Dielli”, do të funksionojë në kaudër të Institutit të Çerdheve Publike “Gëzimi Fëmijëror” të Gostivarit.

“Ndjejë kënaqësi që së bashku me kryetarin Taravari marrim pjesë në hapjen e objektit “Dielli”, pjesë e çerdheve “Gëzimi Fëmijëror” në Gostivar. Te ky objekt i cili ndodhet në fshatin Banjicë e Poshtme, do të vendosen rreth 60 fëmijë të moshave nga 2 deri 6 vjeç, të ndarë në tre grupe. Kënaqësia është e madhe pasi gjatë hapjes së objekteve të këtilla mundësohet vendosja e sigurtë të më të vegjëlve, pra fëmijëve të moshave parashkollore në qendra edukative-arsimore. Këto objekte mundësojnë ndërtim psiko-emocial dhe kapacitet të shëndoshë të presonalitetit që nga mosha e tyre e vogël, që pastaj më lehtë të mund të futen në procesin arsimor. Periudhën e kaluar, nga viti 2017-të, kemi hapur 49 objekte për edukim të hershëm fëmijëror, me çka numri i këtyre objekteve shkon në 711. Në 49 objektet e reja, janë vendosur 3.193 fëmijë. Ministria e PPS do të vazhdojë me dinamikën e njetë”, tha ministrja Shahpanska.

Kretari i Komunës së Gostivarit Arben taravari, bëri të ditur se nga fillimi i mandatit të tij, kjo ka qenë qendra e pesë që hapet për edukim të hershëm për fëmijët, dhe parlajmëroi edhe dy për vitin e ardhshëm. Kryetari Taravari dhe ministrja Shahpanska kanë biseduar edhe për hapjen e një Qendre për fëmijë me nevoja ndryshe në Gostivar dhe Qendër për Autizëm. Ato do të vendosen te objekti i ish kolegjit “Jahja Kemal”, i cili zyratisht nga sot ka kaluar në pronësi të Komunës së Gostivarit.

Ky investim nga Komuna e Gostivari dhe MPPS arrinë vlerën e mbi 100.000 euro.

Për shkak të situatës aktuale të ballafaqimit me pandeminë Covid – 19, kryetari Taravari dhe ministrja Shahpanska, u bënë apel punëtorëve të çerdheve dhe prindërve që sjellin fëmijët e tyre në këto institucione, të respektojnë rekomandimet shëndetësore për parandalimin e përhapjes së virusit Covid – 19.

Comments
Lajme

Më shumë Lajme

setgt0

Emigrant nga Siria qarkullojnë në Gostivar

Televizioni Globi24 Tetor, 2020
FC98741A-8B20-4708-ACE4-A4538937C60F-1392x719

Fillon llogaritja dimërore e kohës

Televizioni Globi24 Tetor, 2020
brza-pomosh

78 vjeçari nga Gostivari ndërron jetë në çajtore

Televizioni Globi23 Tetor, 2020
foio0

Pandemia, administrata e Gostivarit të hënën vendos nëse do të ndryshojë formën e punës

Televizioni Globi23 Tetor, 2020
fhjf0

Lëshohen në përdorim parku dhe këndi i lojrave në fshatin Balindoll

Televizioni Globi23 Tetor, 2020
tery0

Engin Ilyazi nga Gostivari magjistron në Fakultetin e Arkitekturës të Universitetit “Vizyon”

Televizioni Globi23 Tetor, 2020
kjo0

Komuna e Gostivarit bëhet me rrjet lokal të sensoreve për ndjekje automatike të cilësisë së ajrit

Televizioni Globi22 Tetor, 2020
122595778_4558474734224672_2306453924093050946_o

Muftinia e Gostivarit dhe TIKA shpërndanë mjete dezinfektimi në Muftini, Medrese dhe në disa xhami të qytetit

Televizioni Globi22 Tetor, 2020
122385504_10224053448905088_1857264625829678445_n

Nxënësit e SHMTK marrin përsipër mirëmbajtjen e këndeve të lojrave për fëmije

Televizioni Globi21 Tetor, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara