Nga Vendi

Fillojnë punimet në amfitetarin veror të SH.K.A “Jahi Hasani”

Fillojnë punimet në amfitetarin veror të SH.K.A “Jahi Hasani”

Kanë filluar punimet ndërtimore në amfiteatrin veror të Shoqërisë Kulturore Artistike “Jahi Hasani” në Çegran. Zhvillimin e punimeve së bashku me anëtarë të shoqërisë e kanë ndjekur nga afër përfaqësues të Komunës së Gostivarit dhe Ministrisë së Kulturës, të cilët theksuan përpjekjet e tyre për të përmirësuar kushtet e veprimtarisë të kësaj shoqëria e cila është simbol i kulturës autoktone shqipëtare në rajonin e Pollogut. Amfitetari veror do të mundëson pos zhvillimit të provave të shoqërisë edhe zhvillim të manifestimeve të ndryshme kulturore dhe organizim të manifestieve tjera në fshatin Çegran. Jasin Demiri-zëdhënës i Komunës së Gostivarit, deklaroi se për pjesën e gjelbërimit dhe shtrimin e bllakave të bekatonit do të përkujdeset pushteti lokal.

Afan Elezi, përfaqësues i Ministrisë për Kulturë të Republikës së Maqedonisë së Veriut, sqaroi se për pjesën tjetër të punimeve te amfiteatri do të kujdeset dikasteri ku ai është i angazhuar.

Për punët dhe aktivitetet e shoqërisë nga Çegrani, për periudhen e kaluar dhe planet e saj për të ardhmen, foli koreografi Berat Xhelili. Ai tha se janë në pritje të protokolleve nga Ministria e Kulturës se si do të zhvillohen aktivitete në të ardhmen. Për shkak të pandemisë, Xhelili tha se si shoqëri kanë pasur pauzë tre mujore.

Gjatë muajit korrik të këtij viti, “Jahi Hasani” do të zhvillon manifestimin tradicional “Eksodi kosovar – Kampi Cegranit”, si dhe jubileu “30 vjet nga falja e gjaqeve në Rudinën e Çegranit 1990-2020″.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

kljglhilu0

Covid 19, vetëm një i infektuar brenda 24 orëve në rajonin e Gostivarit

Televizioni Globi13 Korrik, 2020
foto votimi0

Dita e parë e votimit, në Gostivar votuan 24 persona me COVID-19 ose që janë në izolim

Televizioni Globi13 Korrik, 2020
foto policia0

Nuk mbanin maska, fletpagesa për kundërvajtje ndaj 86 personave

Televizioni Globi10 Korrik, 2020
foto 12230

Shtetasit e Maqedonisë të padëshiruar në Europë, nga Hungaria kthehen 33 atobusë

Televizioni Globi10 Korrik, 2020
dafina0

Zgjedhjet 2020, VMRO-DPMNE premton mbajtjen e rinisë në vendlindje

Televizioni Globi25 Qershor, 2020
fudduy0

Filloi fushata zgjedhore, Gostivari ka mbi 500 votues më shumë se sa në zgjedhjet presidenciale

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
rgt0

Kompania “Univerzal”, pajis me “tunel” të ri higjienik Komunën e Gostivarit

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
thumbnail_DSC_0408-aerate

Menduh Thaçi fillon kampanjën për zgjedhjet parlamentare 2020 me vizitë te varri i kryetarit të ndjerë z. Arbën Xhaferi

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
UntitledDesign_744089844-5

Apel ndaj pjesëmarrësve në garën zgjedhore: gazetarët duhet të punojnë në kushte të sigurta

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara