Nga Vendi

Filloi fushata zgjedhore, Gostivari ka mbi 500 votues më shumë se sa në zgjedhjet presidenciale

Filloi fushata zgjedhore, Gostivari ka mbi 500 votues më shumë se sa në zgjedhjet presidenciale

Në zgjedhjet e parakohshme parlamentare të 15 korrikut, të drejtë vote në Gostivar kanë 79.923 persona, në Komunën e Vrapçishtit 25.925 dhe në Komunën e Mavrovë – Rostushë 9.996 persona. Krahasuar me zgjedhjet presidenciale nga viti i kaluar, Gostivari ka 512 votues më shumë. Edhe në Komunën e Vrapçishtit ka 330 votues më shumë kurse në Komunën e Mavrovë-Rustushë numri i votuesve mbetet afërisht i njejtë me atë nga zgjedhjet presidenciale. Të drejtë vote kanë edhe personat të cilët deri me 16 qershor të këtij viti kanë mbushur 18 vjet dhe kanë dokument valid votimi, konkretisht letërnjoftimi ose pasaportë.

Në territorin e Gostivarit edhe në këto zgjedhje do të ketë 121 vendvotime me 119 Këshilla Zgjedhor. Këto të dhënat për Tv Globi i bëri të ditur Rufat Selimi, udhëheqësi i Komisionit Shtetëror Zgjedhor – Njësia rajonale në Gostivar, i cili ka pritur sot në takim nënkryetaren e KSHZ-së Ditmire Shehu dhe kryetarin e KKZ-së në Gostivar, Mustafa Musliu. Nënkryetarja Shehu u shpreh se KSHZ do të sigurojë të gjitha kushtet sipas protokolleve që dita e zgjedhjeve të zhvillohet pa asnjë pengesë dhe pa rrezik mbi shëndetin e qytetarëve.

Shehu tha se për personat e infektuar nga virusi korona dhe ata që ndodhen në izolim, do të formohen 80 Këshilla adekuat zgjedhor në nivel shteti ku do marrin pjesë edhe mjekër.

Për shkak të pandemisë dhe problemeve shëndetësore rreth 100 anëtarë nga Këshillat votues në Gostivar janë tërhequr. Kryetari i KKZ-së në Gostivar, Mustafa Musliu uron që ato sa më shpejtë të zëvendësohen dhe trajohen me kohë.

Musliu nuk pret të ketë ndonjë pengesë dhe me 15 korrik, thotë ai, votimet do të zhvillohen pa pengesa.

Në Gostivar përpos vendvotimit në Leshnicë, të gjitha vendvotimet e trjera i poltësojnë kushtet e nevojshme për nga hapësira. Ndryshe, sipas protokolleve të reja për shkak të pandemisë, në ditën e zgjedhjeve parashihet i gjithë procesi të zhvillohet me maska, doreza, dezinfektues dhe distancë prej 1 e gjysmë deri 2 metrash.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

kljglhilu0

Covid 19, vetëm një i infektuar brenda 24 orëve në rajonin e Gostivarit

Televizioni Globi13 Korrik, 2020
foto votimi0

Dita e parë e votimit, në Gostivar votuan 24 persona me COVID-19 ose që janë në izolim

Televizioni Globi13 Korrik, 2020
foto policia0

Nuk mbanin maska, fletpagesa për kundërvajtje ndaj 86 personave

Televizioni Globi10 Korrik, 2020
foto 12230

Shtetasit e Maqedonisë të padëshiruar në Europë, nga Hungaria kthehen 33 atobusë

Televizioni Globi10 Korrik, 2020
dafina0

Zgjedhjet 2020, VMRO-DPMNE premton mbajtjen e rinisë në vendlindje

Televizioni Globi25 Qershor, 2020
rgt0

Kompania “Univerzal”, pajis me “tunel” të ri higjienik Komunën e Gostivarit

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
thumbnail_DSC_0408-aerate

Menduh Thaçi fillon kampanjën për zgjedhjet parlamentare 2020 me vizitë te varri i kryetarit të ndjerë z. Arbën Xhaferi

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
UntitledDesign_744089844-5

Apel ndaj pjesëmarrësve në garën zgjedhore: gazetarët duhet të punojnë në kushte të sigurta

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
thumbnail_5F92DCA2-1078-472B-9134-9BF68553C338

Ali Ahmeti: Kandidati mbipartiak dhe fitimtar për kryeministër është Naser Ziberi

Televizioni Globi24 Qershor, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara