Nga Vendi

Filiposki: I mbështesim masat e reja ekonomike qeveritare dhe jemi për zgjedhje parlamentare pa prolongim

Filiposki: I mbështesim masat e reja ekonomike qeveritare dhe jemi për zgjedhje parlamentare pa prolongim

Socialdemokratët gostivaras prezantuan masat qeveritare për zbutjen e pasojave të shkaktuara nga koronavirusi. Dragoljub Filiposki, njeriu i parë i LSDM – së në Gostivar, prezantoi disa nga masat për mbështetjen e ekonomisë vendore, me theks të veçantë kartelat pagesore për qytetarët dhe ndihmën e drejtëpërdrejt për kompanitë nga sfera e hotelierisë, turizmit e të tjera.

Dragoljub Filiposki – “Bëhet fjalë për ndihmë direkte të qytetarëve dhe ekonomisë. Do të përkrahen të gjitha kategori edhe ato të rrezikuar dhe tjerët. Do të shpërblehen edhe mjekët dhe personeli mjekësor . Vlera e masave të treta kapin shifrën e 555 milionë eurove dhe nëpërmjet tyre do të përfitojnë 730 mijë qytetarë”.

Filiposki foli edhe për mundësin e mbajtjes së zgjedhjeve parlamentare. Ai ripërsërit qëndrimet e partisë se zgjedhjet do të mbahen edhe pavarësisht faktit nëse partia opozitare VMRO do të marr pjesë në to. Sipas Filiposkit, argumentet e kreut të opozitës Hristijan Mickoski, se procesi zgjedhor paraqet rrezik për shëndetin e qytetarëve, janë të pabaza. Nga LSDM thonë se procesi i votimit do të jetë 100% i sigurt.

Dragoljub Filiposki – “Mickoski dëshiron të na shtyej drejt një krize të re. Në kohën kur vendet fqinje Sërbia dhe Kroacia nxitojnë ti organizojnë zgjedhjet përpara një vale të re infektimesh nga COVID 19, Mickoski dhe DPMNE kërkojnë tu shtyejnë zgjedhjet. Përmendin shtatorin, vjeshtën dhe të tjera edhe pse Komisioni për sëmundje infektive alarmon se gjatë vjedhtës mund të ketë valë të re infektimesh si pasojë e hapjes të kufijve, shkollave e çerdheve. Është e rrezikshme dhe e papërgjegjshme të kërkosh zgjedhje në vjeshtë”.

Në fund Filiposki tha se qytetarëve të Maqedonisë tani ju duhet Kuvend, Qeveri e re funksionale e politike e cila do të gëzoj legjitimitetin e plotë të qytetarëve.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

oghju0

LSDM e Gostivarit kërkon dorëheqjen e ministrit teknik Çulev

Televizioni Globi30 Maj, 2020
fototgh0

Shaqir Fetahu merr zyrtarisht postin e kryetarit të BFI-së

Televizioni Globi30 Maj, 2020
bhxsh0

Lokalet e Gostivarit respektojnë masat mbrojtëse

Televizioni Globi28 Maj, 2020
KUJTIMI

DR. KUJTIM XHELILI PJESË E RËNDËSISHME E KARDIOPLOGJISË SË VENDIT | FOTO

Televizioni Globi28 Maj, 2020
REGJISTRIMI0

Nga 1 Qershori fillon regjistrimi i nxënësve filloristë nëpër shkolla

Televizioni Globi28 Maj, 2020
nfhtj0

Komuna e Gostivarit ka realizuar mbi 150 mijë euro investime nëpër shkolla

Televizioni Globi28 Maj, 2020
jakup0

Nga fillimi i pandemisë në rajonin e Gostivarit janë testuar 367 qytetarë

Televizioni Globi28 Maj, 2020
jmhhk0

Rijaseti i BFI-së shkarkoi Sulejman Rexhepin nga posti i kryetarit të BFI-së

Televizioni Globi27 Maj, 2020
10

LSDM e Gostivarit: Lufta me koronavirusin vazhdon me respektim të masave mbrojtëse

Televizioni Globi27 Maj, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara