Nga Vendi

Drejtuesit e Gjimnazit të Gostivarit demantojnë ish drejtorin Kamberi

Drejtuesit e Gjimnazit të Gostivarit demantojnë ish drejtorin Kamberi

Drejtori i Gjimnazit të Gostivarit, Mirsad Iseini ka mohuar akuzat e një dite më parë nga ish drejtori i kësaj shkolle, Xhezi Kamberi për mos-pasje të certifikatës për drejtor. Në press-konferencë për media, Iseini tha se ka qenë i befasuar me deklarimet e Kamberit dhe rreth asaj që ai shkonë në punë, kur i njejti derisa ka qenë drejtor vetë e ka nënshkruar pushimin vjetor, të cilin pastaj e vazhdon edhe për një javë.
“Ftesa për të qenë ju sot këtu ka karakter demanti në lidhje me deklaratën e djeshme të ish drejtorëve ose më konkretisht të ish drejtorit të Gjimnazit. U habita kur doli me deklarat, pasi deri sot ai është në pushim mjekësor. Dhe për atë që deklaroi se shkon në punë, ai po punon këtu, por demant kam akt-vendimin të cilin e ka nënshkruar vetë ish drejtori me datë 27.12.2019, ku thuhet se deri me 04.02.2020 shfrytëzon pushimin vjetor. Me këtë datë duhej të ktheheshte në punë, por vazhdoi edhe një javë pushim mjekësor dhe sot pasdite duhet të paraqitet në punë”, deklaroi drejtori Iseini.
Iseini ka prezentuar para mediave certifikatën për drejtorë dhe dokumentin për njohjen e një gjuhe të huaj, të cilin dokument, tha se ish drejtori Kamberi nuk e posedon.
“Të thuash të pa vërtetën nuk është e drejtë. Unë si drejtor në këtë shkollë të mesme kam ardhur vetëm për një qëllim: Për harmonizim të raporteve kolegiale në Gjimnaz, pasi brenda pesë viteve ato ishin të shkatërruara totalisht dhe unë vetëm këtë e kam marrë përsipër. Duhet ta dematojë edhe për çështjen se jemi të emëruar drejtor pa licenca. Edhe për këtë ua dëshmojë se unë licencën e kam, dhe tepër ti, atë që ai nuk e ka është dokumenti për zotërim të gjuhës angleze, ndërsa unë të njejtën e posedojë”, tha më tej drejtori Iseini.
Iseini ka mohuar edhe akuzat që në Gjimnazin e Gostivarit nuk mbahen orët mësimore ashtu siç duhet.
“Procesi arsimor përpos ardhjes në punë, ndjekjes së mësimit, parasheh edhe përsosjen e kuadrit arsimor. Dhe ka ndodhur një ditë, ishte e enjete, tre mësimdhënës t’i kemi në seminar. Bëhet fjalë për dy profesoresha të biznesit dhe një profesor të kimisë. Ata e kanë me arsye mungesën pasi kanë ndjekur seminar për përsosmëri. Orët e tyre patjetër se janë zëvendësuar. Por, të thuash se nuk mbahet mësim, është fyerje ndaj kolegëve”, u përgjigje Iseini në pyetjen e gazetarëve.

FOTO 20

Nga ana tjetër profesori i Lëndës së Kimisë, Elbash Abazai ka sqaruar “betejën” e tij që ka pasur me ish drejtorin Kamberi nga viti 2013-të. Akuzoi se ka qenë i larguar nga puna duke pasur vendime pune, për çka edhe gjykata ka vendosur ai të kthehet në punë.
“Duke dëgjuar deklaratën e djeshme të ish drejtorit të Gjimnazit për gjoja se ai ka respektuar të gjitha ligjet, po ai në vitin 2013 u emëruar drejtor pa konkurs dhe duke erdhur nga jashtë që është jo ligjore. E dyta, ish drejtori mua dhe tre kolegë në vitin 2013-të nga largoi nga puna me vendim pune. Në atë kohë, ish drejtori ishte ushtreues detyre drejtor dhe këtë e vërteton dokumentacioni, pa të drejtë ligjore me këtë pozicion, jep urdhër për largimin tonë nga puna. Në vitin 2015 u kthyem në punë me vendim gjykate, por përsëri me të njetin pretekst na largoi nga puna si tepricë teknologjike. Në 2017-tën sërish fitojmë gjyqin dhe kthehemi në punë dhe poashtu me vendim të Gjyaktës Supreme, ku ankesën e bëri vet ish drejtroi, përgjigja erdhi në favorin tonë, pra të kthehemi në punë. Edhe aty e humbi lëndën”, deklaroi profesori Abazi.
Abazi tha se Kamberi është personi i fundit që mund të flas për respektim ligjesh, dhe se me shkeljet e bëra derisa ka qenë drejtor, i ka shkaktuar Gjimnazit të Gostivarit 100 mijë euro humbje për largim nga puna të katër punonjësve padrejtësisht.
“Unë di për mua se kjo punë ka kushtuar rreth 18 mijë euro, por plus pagave, ka paguar edhe gjykatat dhe përbarues. Kostoja është shumë e madhe dhe mendojë se për të katër punonjësit që u larguam, kjo Gjimanzit të Gostivarit i ka kushtuar mbi 100 mijë euro”, tha më tej profesori Abazi.
Ndryshe, drejtorët e shkollave fillore dhe të mesme të Komunës së Gostivarit, të emëruar nga MASH, të shkarkuar me kthimin e kompetencave në arsim nga kryetari Arben Taravari, reaguan dje përmes një pres-konference duke aluduar se shkarkimi i tyre është i paligjshëm dhe kërkuan të kthehen sërish në vendet e tyre të punës.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

30

Tre muajt e mirë nisin sonte, si t’i shfrytëzojmë

Televizioni Globi24 Shkurt, 2020
20

K.F “Gostivari” nis gjysëm sezonin me pretendime për në Ligën e parë

Televizioni Globi24 Shkurt, 2020
foto 20

Ndezja e mbeturinave nëpër ara, deri tetë vite burg nëse shkaktohet zjarr

Televizioni Globi24 Shkurt, 2020
87432273_530203290948726_8567958837779234816_o

Forumi Rinor i ASH-së zgjedh kryesinë e re në Gostivar

Televizioni Globi24 Shkurt, 2020
87495401_201020154589496_6344310756602806272_n

Drejtuesit e SP – Çegran në takime informuese me drejtuesit e bashkësive lokale Çegran, Forinë dhe Çajlë

Televizioni Globi24 Shkurt, 2020
thumbnail_BDI - Gostivar, Këshillat Vendore dhanë propozime, lista i dërgohet liderit Ahmeti (7)

BDI – Gostivar, Këshillat Vendore dhanë propozime, lista i dërgohet liderit Ahmeti

Televizioni Globi24 Shkurt, 2020
thumbnail_BDI Gostivar mbledh Këshillat Vendore për nominimin e kandidatëve për deputetë (3)

BDI – Gostivar mbledh Këshillat Vendore për nominimin e kandidatëve për deputetë

Televizioni Globi22 Shkurt, 2020
4440

Muftinia e Gostivarit analizon punën e saj një vjeçare, në mbledhjen e Muftinisë së Gostivarit i pranishëm edhe kreu i BFI të RMV – së, Sulejman Rexhepi

Televizioni Globi21 Shkurt, 2020
foto2220

Nxënësit nëpërmjet vizatimit detektojnë dhe luftojnë dukuritë devijante në shkollat e tyre

Televizioni Globi21 Shkurt, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara