Nga Maqedonia

PDSH: Barazia arrihet me zv.kryemnistër shqiptar me të drejtë vetoje

PDSH: Barazia arrihet me zv.kryemnistër shqiptar me të drejtë vetoje

Pabarazia e mirëqeinies kolektive vazhdon të ekzistojë në Maqedoninë e Veriut, thonë nga PDSH. Këtë argument, thotë ministri bardhyl Dauti, njëherit udhëheqës i Departamenti Ekonomik pranë PDSH-së, e përkrahin edhe të dhënat zyrtare të Entit Shtetëror ëe statistikave që konfirmojnë se pasuria kombëtare për frymë, në mesin e 7 rajoneve planore të Maqedonisë së Veriut, në zonat ku shqiptarët janë shumicë, është 2 herë më e ulët sesa mesatarja e 5 rajoneve tjera planore, ku shqiptarët nuk janë shumicë dhe 3 herë më e ulët sesa rajoni planor i Shkupit.
“Pra, dallimet në zhvillim ne mes rajoneve me shumicë shqiptare dhe atyre me shumicë maqedonase janë më shumë se evidente, që flasin se në Maqedoninë e Veriut kemi një kufij ekonomik me premise etnike që ndan prosperimin e zhvillimin në njërën anë nga getoizimi dhe varfëria në anën tjëter, pavarësisht se ne detyrime fiskale të gjithë qytatërat e Republikes, pa dallime etnike dhe tjera… Ju nenshtrohen ligjeve të njejta”.
Për të balancuar shpërndarjen e drejtë, PDSH propozon zv.kryeministër shqiptar me të drejtë vetoje.
“Për të kontrolluar këtë pabarazi dhe shperndarje jo të drejtë të mjeteve buxhetore, oferta jonë si PDSH është ‘’zëvëndës kryeministër shqiptar’’, me të drejtë vetoje (apo me kompetencë ekzekutive të diskrecionit), për çështjet që tangojnë interesin publik të shqiptarëve si komunitet dhe kjo mund të arrihet fare lehtë, vetëm përmes inicimit të procedurave formale për ndryshim dhe plotësim të ligjit për funksionim të qeverisë, ku, pozita e zëvëndës kryeministrit, sipas ligjit të ndryshuar, duhet të jetë e rezervuar për liderin politik që vin partia politike legjitime e komunitetit shqiptar që përbën mbi 20% të popullsisë së përgjithshme.”
Bardhyli në press-konferencë tha se në emër të platformës ekonomike, PDSH, në 2016-tën garoi me konceptin e amnistisë fiskale dhe pas participimit në qeveri, shënohet histori suksesi pasi është arritur sinkronizimi i një pjese të konceptit të tyre të amnistisë fiskale brenda programit qeveritar.

Comments
Nga Maqedonia

Më shumë Nga Maqedonia

thumbnail_DSC_0013

Zgjidhet Shtabi Qendror Zgjedhor i PDSH-së

Televizioni Globi22 Shkurt, 2020
autostrada0

Komunikacioni zhvillohet nëpër rrugë të thata

Televizioni Globi22 Shkurt, 2020
87373915_1828335507297247_1416668952263655424_o

Sela dhe Gashi nënshkruajnë marrëveshjen për koalicion në zgjedhjet e 12 prillit

Televizioni Globi22 Shkurt, 2020
thumbnail_86994353_820337038441689_7475005620769259520_n

Kryetari i RDK-së Memedi takoi ambasadorin e Holandës z. Dirk Jan Kop

Televizioni Globi18 Shkurt, 2020
FA15C0C2-2DE6-4800-A5D4-59BACCA0D530-696x522

Kryeministri Kurti priti kreun e ASH-së, Ziadin Sela

Televizioni Globi18 Shkurt, 2020
86464435_2856810184379742_3605741133663043584_n

Emigranti nga Siria gjendet i vdekur në Malin Sharr

Televizioni Globi17 Shkurt, 2020
policia-uniforma_1520600709-9524085-696x381

Policia e Shkupit ka arrestuar një banore të Gostivarit për lëndë narkotike

Televizioni Globi17 Shkurt, 2020
Kuvend-3

Zgjedhje me 12 prill, Kuvendi u shpërbë me 108 vota “për”

Televizioni Globi17 Shkurt, 2020
Moti-ne-Maqedoni

Moti sot në Maqedoninë e Veriut

Televizioni Globi17 Shkurt, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara