Nga Vendi

Banorët e Çajlës në protestë, kërkojnë përfundimin e kanalizimit para rikonstruimit të rrugës

Banorët e Çajlës në protestë, kërkojnë përfundimin e kanalizimit para rikonstruimit të rrugës

Banorët e fshatit Çajlë kanë protestuar gjatë ditës së sotme, duke bllokuar për një çast edhe rrugën rajonale Çajlë – Çegran. Ata përmes kësaj proteste kanë shprehur pakënaqësinë e tyre, pse u bëhet rikonstruimi i rrugës, kur kanalizimi ende nuk është përfunduar. Ata kërkuan që ndërmarrja shtetërore “Rrugët e Maqedonisë”, të mos fillojë me rikostruimin e rrugës, pasi në vend të ndihmesës, do të dëmtohen edhe më shumë.

“Kjo pasi, në fshatin tonë akoma nuk ka përfunduar kanalizimi i cili u nis nga ana e Komunës së Gostivarit vitin e kaluar. Linja e këtij kanalizimi duhet të kalon përgjatë rrugës kryesore të fshatit, por për këtë Qeveria nuk i jep leje Komunës së Gostivarit, edhe pse kërkesa në Qeveri është parashtruar kohë më parë. Nëse do të bëhej rregulimi i kësaj rruge para përfundimit të kanalizimit, ne si banorë do të duhet të vazhdojmë të vuajmë mungesën e kalazimit të cilin e kemi pritur me vite. Nuk duam që pastaj të vijë deri te prerja e sërishme e rrugës kur të jepet leje për përfundimin e kalalizimit, me çka ne si banorë sërisht do të duhet të durojmë të kemi rrugë të dëmtuara, me çka do të dëmtonim edhe automjetet tona”.

Banorët e Çajlës, i bëjnë ftesë Qeverisë së Maqedonisë së Veriut të ndëgjonë kërkesën e tyre. Nëse kërkesa e tyre nuk merret parasyshë, thanë se do ta radikalizojnë protestën.

“Nga ana e Komunës së Gostivarit kemi marrë premtimin se përfundimi i kalaizimit do të bëhet brenda një jave. Nëse deri më tani kemi pritur rregullimin e rrugës, edhe një javë nuk i kushton askujt asgjë për të pritur. Shpresojmë që kërkesa jonë të has në mirëkuptim nga organe e lartpërmendura. Në të kundërtën, kjo protestë paqësore mund të radikalizohet dhe jemi të vendosur që do të bllokojmë jo vetëm punimet nëse kërkes jonë nuk merret parasyshë, por edhe do të bllokojmë lëvizjen e të gjitha automjeteve që kalojnë përmes fshatit tonë. Mos harroni, se kjo rrugë lidh vendbanimet më të mëdha të Gostivarit”.

Kryetari i Bashkësisë Lokale të fshatit Çajlë, Sinan Elezi thotë se për banorët pak e rëndësishme është nëse me këtë veprim, shteti dhe komuna bëjnë politikë. Edhe ai ka kërkuar sikurse banorët, fillimisht të rregullohet kanalizimi, e pastaj të fillohet me rekonstruim të rrugës.

Ndryshe, “Ndërmarrja Publike “Rrugët e Maqedonisë”, filloi sot me sanimin e rrugës regjionale Çajlë – Forinë, një aks shumë i rëndësishëm për banorët e këtij rajoni.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

php0

Sezoni i ngrohjes rrit rreziqet për zjarre, Bajrami: Mos neglizhohet pastrimi i oxhaqeve

Televizioni Globi4 Dhjetor, 2020
130048324_424555295587560_3535623805611207538_o

Zvicra vendos në listë të kuqe Maqedoninë e Veriut

Televizioni Globi4 Dhjetor, 2020
jiui80

Gostivar, karotreci bart 8 automjete të keqparkuara

Televizioni Globi4 Dhjetor, 2020
129055722_2788742188004513_3146146668342881344_n

Gostivarit i shtohet edhe një magjistër i shkencave juridike

Televizioni Globi4 Dhjetor, 2020
auto_auto-facebook-illustration1508007776_1537515471-79438261537524001

Shantazhon të dashurën për para

Televizioni Globi3 Dhjetor, 2020
100-euro

I riu nga Gostivari dyshohet se mbushi karburant me para të falsifikuara

Televizioni Globi3 Dhjetor, 2020
jrji0

Dyshohet se kishte vjedhur në fshat, arrestohet 48 vjeçari nga Reçani

Televizioni Globi3 Dhjetor, 2020
HKUI;O0

Reagim ndaj akuzave të pabaza të BDI – Dega në Gostivar, në lidhje me qentë endacak dhe deponinë Rusino

Televizioni Globi2 Dhjetor, 2020
thumbnail_Press Konferencë - BDI, Gostivar 02.12.2020 (5)

Xhaferi: Situata me qentë endacak në Gostivar është alarmante

Televizioni Globi2 Dhjetor, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara