Nga Vendi

580 nxënës të Gostivarit kanë nevojë për çanta dhe paisje shkollore

580 nxënës të Gostivarit kanë nevojë për çanta dhe paisje shkollore

Brenda dy javëve përmes aksionit “Me zemër dhuro, një nxënës gëzo!”, në qytetin e Gostivarit janë siguruar 250 çanta dhe pajisje shkollore për po aq nxënës. Aksioni i iniciuar nga Sektori për veprimtari publike pranë Komunës së Gostivarit, në bashkëpunim me shkollat fillore komunale, do të vazhdojë edhe dy javë të tejra, konkretisht deri me 1 tetor kur edhe fillon viti i ri shkollor 202/21.

Imërlije Saliu nga komuna e Gostivarit shprehet e kënaqur me mbarëvajtjen e deritanishme të aksionit, por shton se nevojat e nxënësve sivjet janë rritur dukshëm nga viti i kaluar. Sipas listave dërguar Sektorit për veprimtari publike nga vetë shkollat, sivjet nevojë për ndihmë kanë rreth 580 nxënës. Saliu apelon kompanitë dhe çdo individ tjetër, të bëhet pjesë e këtij aksioni humanitar.

Deri më tani nga 100 çanta me komplet pajisje shkollore për nxënësit e shkollave fillore kanë dhuruar Qendra Islame Shqiptare El-Furkan me seli në Minhen dhe këmbimorja “Alpina” ndërsa ka edhe kompani të tjera dhe individ që kanë dëshmuar solidaritetin e tyre, thotë Saliu dhe shton se lokacionet ku mund të dhurohen mjete për paisje shkollore janë: Qendra tregtare “ETC”, libraritë: “Evropa”, “Rrahman”, “Kultura Gost” dhe “Office plus”.

Pjesë e këtij aksioni, mund të jenë të gjithë personat e vullnetit të mirë të cilët dëshirojnë të dhurojnë çanta dhe pajisje shkollore sipas dëshirës së tyre për nxënësit në nevojë, marketet e qytetit, fondacionet e ndryshme, bizneset e etj. Çdo kush mund të kontribuojë aq sa ka dëshirë duke filluar nga një fletore, laps, gomë e deri te kompletimi i një nxënësi me të gjitha mjetet e nevojshme.

Comments
Nga Vendi

Më shumë Nga Vendi

1-3

Mërgimtarët e Debreshit përkujtojnë viktimat e 13 shkurtit të kobshëm

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
120082600_322842659010151_4487615259501977117_n

Protestë e Iniciativës qytetare “Stop Rusino – ajër i pastër për Gostivarin”

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
atgaeyt0

Kryetari Taravari priti në takim lamtumirës ambasadorin francez Timonie

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
ypp[y0

Mbi 75 përqind e nxënësve të shkollës fillore “Ismail Qemali” janë për mësim me prezencë fizike

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
gjobe0

Vijojnë aktivitetet për vendosjen të rendit dhe sigurisë më të madhe me parkimin në qytetin e Gostivarit

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
xhabir deralla0

Karvani i gjelbër i CIVIL-it me punëtori në Gostivar

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
foto0

Gostivari shënoi “Ditën botërore pa vetura”

Televizioni Globi22 Shtator, 2020
,llj;h;0

Gostivar, nesër ngre siparin festivali i teatrove “Othello”

Televizioni Globi21 Shtator, 2020
ca

Mbyllet aksioni solidar “Me zemër dhuro, një nxënës gëzo”

Televizioni Globi21 Shtator, 2020
Televizioni Globi Gostivar
Bulevard Goce Dellcev pn
Qendra Tregtare City Center II/7
+389 42 210 043
gtv-2013@hotmail.com

2015 Të gjitha të drejtat e rezervuara